Press "Enter" to skip to content

Undelete de pe SD card

Aseară m-a pus Michiduță să arunc o privire pe ce filme și poze mai aveam pe a mea cameră foto. Cameră excelentă, minunată, care face niște poze superbe, și pe care, prin urmare, o folosesc de maxim patru ori pe an. Că deh, iPhone-ul e mai la îndemână.

De des ce o folosisem, atunci când voiam să șterg un filmuleț, când m-a intrebat dacă să șterg “this frame” sau “all frames”, evident că am ales “all frames”, pentru că de ce aș vrea să șterg un singur frame dintr-un film. Uitasem, evident, că Fuji nu sunt prea fluenți în Engleză și de fapt întrebau dacă să șteargă tot de pe SD card, ceea ce au și făcut obedienți, lăsându-mă fără pozele din ultimii 2 ani pe care nu le descărcasem, pentru că deh, Michiduță.

TL;DR – după câteva afurisiri mustăcite mărunt din buze, hai că până la urmă am recuperat ce ștersesem din greșeală de pe SD card, și nici nu m-a costat $99 cât cereau unii pentru soft de recuperare de date. Vă zic și vouă, poate vă ajută: cu un tool open source numit testdisk , care conține photorec , care s-a instalat ușor cu Homebrew

brew install testdisk
...
sudo photorec

Be First to Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.