Press "Enter" to skip to content

Tampenii scrise pe net

Tot voiam sa mai scriu ceva pe blog si nu stiam ce.

Acum 30 de secunde am citit postarea lui animal00 despre curent. Si mi-am amintit ca, pe grupul de ceat al romanilor de la Facebook Seattle, o colega intrebase inocenta acum vreo 3 luni “auziti, voi credeti in curent?”.

Faza la care eu m-am montat si am inceput sa scriu virulent ceva de genul: “cred cam in aceeasi masura ca in gravitatie. Adica ceva ceva trebuie sa intre in becuri si in televizoare de le aprinde, si daca nu e curent, atunci e magie, iar daca e magie inseamna ca si gravitatia e optionala”.

Fix inainte sa dau send mesajului meu deloc pedant si plin de inteligenta, colega a continuat cu “pe mine ma doare capul daca ma trage curentul, dar am colegi straini care cred ca e psihosomatic”.

Asa ca degetul s-a ridicat repede de deasupra lui Enter si s-a dus repede sa apese pe backspace, ca sa nu ma fac de rås fata de grup. Axioma lui “daca taceai intelept ramaneai” s-a adeverit inca o data.

Dar gandul uite ca a ramas pe undeva, si tot ma inghesuie cateva intrebari:

  1. Oare cate prostii se scriu zilnic pe internet doar pentru ca oamenii nu au rabdare sa astepte contextul intrebarilor si inteleg cu totul altceva?
  2. Cum ar fi daca clientii de messenger/ceat ar cere fie sa scrii macar 3-4 propozitii pana sa dai send sau, alternativ, pana nu a trecut macar jumatate de minut de la ultimul mesaj primit? Un “non-instant messaging” – ca sa nu risti sa vorbesti neintrebat pana nu intelegi intrebarea.
  3. Oare se poate da vreo lege impotriva alora ca mine? Sa dai test de inteligenta inainte de a fi lasat pe internet e inutil – fix aia cu facultate si note mari sunt primii la a debita cele mai mari tampenii
  4. Oare o fi psihosomatic curentul? Sau macar o afectiune care ne afecteaza mai ales pe noi, romanii, dar nu si pe altii, la fel cum si mancarea negatita ii afecteaza mai mult pe straini decat pe noi, romanii invatati cu apa de robinet de Bucuresti si ciresele nespalate gustate direct de pe taraba din Obor?

Si, ultima tampenie din dimineata asta: cum ar fi daca si gravitatia, si curentul (electric) ar fi doar niste forme specifice de … pam pam pam… magie ?!?

Be First to Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.