Press "Enter" to skip to content

Cum e prin Seattle : bicicletele

Prin martie, dupa prima luna de locuit in Seattle, m-am pregatit sa dau testul auto pentru permis de conducere american. O sa povestesc candva mai amanuntit, deocamdata sunt motivat de articolul asta de pe Hotnews despre haosul traficului bucurestean sa vorbesc strict despre biciclisti si transporturi alternative.

Bicyclists have the choice to ride on the roadway, on the shoulder of a road, in a bicycle lane, or on a sidewalk where it is legal to do so. Bicyclists must yield to pedestrians on sidewalks or in crosswalks. Use an audible signal to warn pedestrians before passing. Local agencies may prohibit bicycling on some sections of sidewalks.

Sursa: ghidul soferului (singurul pe care trebuie sa-l stii pentru testul grila auto), accesibil tuturor pe site-ul DOL (Department of Licensing)

Ghidul mai are o sectiune intreaga despre obligatiile soferilor in preajma biciclistilor (TL;DR – sa ia masuri de precautie ca sa nu-i loveasca) si una despre obligatiile biciclistilor (TL;DR – sa nu faca prostii si sa nu se puna in pericol). Dar ce e de retinut este prima fraza: “Bicyclists have the choice to ride on the roadway, on the shoulder of a road, in a bicycle lane, or on a sidewalk where it is legal to do so.

Da? Se intelege? Biciclistii vor alege singuri unde le e mai bine si unde pot merge mai in siguranta: pe drum, marginea drumului, pista de biciclete sau trotuar.

De acord, in Bucuresti ar fi mai greu de implementat asta, dat fiind ca TOATE aceste locuri sunt ocupate de masini. Dar, cine stie, poate ar fi un inceput.

Be First to Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.