Press "Enter" to skip to content

Un secret al nefericirii

Din pacate secretul fericirii nu este cunoscut. In schimb, cel al nefericirii este. De fapt cred ca or fi mai multe, cauze disjuncte cu un acelasi efect. Cel la care ma gandesc acum este ‘comparatia'(si la copiii rezultati din ea – capra vecinului, cioara de pe gard, invidia, gelozia, dorinta, ravnitul, ambitia, etc..). Vrei probe? Fa un experiment banal: cand vezi pe cineva ca se bucura de cadoul primit de Craciun sau de noul gadget pe care si l-a cumparat singur, spune-i un singur lucru: ca gadgetul era mai ieftin daca il lua din alta parte sau ca putea sa cumpere modelul superior la acelasi pret. Sau ca Gigel a primit un cadou mai frumos.

E uimitor cum simpla comparatie mentala cu un altul/altii/altele reuseste sa strice instantaneu o bucurie.Lumea ar fi un loc mult mai fericit daca nu ar exista comparatii.

3 Comments

  1. Dan Dan December 8, 2010

    haha, lasa-ma sa ghicesc. Ti-ai luat iPhone si s-a gasit cineva sa-ti spuna ca era mai ieftin in alta parte? 🙂 Da, se mai intampla, nu pune la suflet.

  2. Alex Alex December 8, 2010

    culmea, nu aveam nimic specific sau personal in minte. pur si simplu mi s-a nazarit mie ca lumea asta ar fi mult mai fericita daca nu am fi ispititi sa comparam mereu ce avem noi cu ce au altii, etc..

  3. kogy kogy December 14, 2010

    =)) postul tau il gasesc: intelept de amuzant sau amuzant de intelept…. inca nu ma hotarasc ;))…. oricum, foarte bine puntact, Alex!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.