Thailanda - Ziua 3

In timp ce scriu cuvintele astea lenevim in patul hotelului incercand sa mai profitam putin de confortul sau inainte de a-l parasi cu rucsacii grei in spate. Este acum ziua 5(de fapt 6, pentru ca nu am inceput povestirea de la ziua 0 - pe care, poate, o voi adauga candva) asa ca as face bine sa o iau cronologic.

Ziua 3 a fost mai molcoma decat altele: voiam sa vedem SkyTrain-ul(BTS) si centrul modern al Bangkok-ului. SkyTrain-ul asta este un metrou/tren suspendat, ultramodern si esential pentru transportul in localitate. Dar pana sa ajungem acolo ni s-a intamplat o mica chestie amuzanta in retrospectiva: mergeam noi pe trotuar linistiti(ca doar stiam unde vrem sa mergem). Un batran de pe scaun se autosesizeaza:

Where you going?

– Central Pier (statia BTS e langa un debarcader ceva mai turistic pe Chao Praya)

No go there. They thieves

– Thank you, I go there.

No go there. Go there(si arata in partea opusa). Centra Pier very expensive. Thieves.

– Thank you, but I want to go there

Si am plecat inainte ca situatia sa escaladeze. In urmatoarele 2 zile scena s-a mai repetat sub alte forme, cu oameni care veneau fix la noi si ne intrebau ‘Where you going?’ incercand sa ne ajute, desi nu aveam nevoie de ajutorul lor, nu stateam protapiti cu harta in fatza si nu faceam decat sa mergem drept spre destinatie. Cu timpul am inceput sa-i expediez scurt si poate nepoliticos(No, thank you), ca pe omniprezentii soferi de TukTuk(un fel de taximetristi mai pitoresti) care, la fel, ne acosteaza la fiecare 100 de metri.

Ajunsi in centru (Siam Square) am orbecait putin printre mall-urile uriase si apoi am luat-o pe jos spre Palatul Suank Pakkad (fara sa ne dam seama ca am fi putut lua BTS-ul inca 2 statii pana acolo). Suan Pakkad e casa unui nepot al regelui Thailandei din epoca interbelica, care print avea pasiune colectionatul de chestii istorice si interesante pentru cultura Thai, si care a facut din casa sa muzeu. Un loc intim, racoritor si umbros, mai multe case traditionale Thai, colectii de obiecte preistorice, masti traditionale si obiecte princiare. P1030970 P1030975-1

Plecati din Suan Pakkad ne-am indreptat din nou in Siam Square ca sa mergem spre urmatoarele obiective propuse. Doar ca cerul era atat de negru de nori de furtuna si tunetele erau cam apropiate, incat am intrat din nou in Mall (Siam Paragon). Unde am descoperit un obiectiv mai putin cunoscut dar super misto, Siam Ocean World - cel mai mare acvariu din Asia de Sud Est. Iar asta ne-a luat tot restul zilei, pentru ca nu ne mai saturam de trecut prin tunelul pe deasupra caruia inotau rechini si pisici de mare sau de uitat la nenumaratele specii de pesti care mai de care mai ciudati. Iar cum biletul avea oferta cu mai multe chestii extra incluse, ne-am lasat picioarele ciugulite de pestisori, ne-am plimbat cu barca cu fundul de sticla si am mers in ‘back stage’ ca sa aflam din secretele locului. Iar seara am mancat(pentru a doua oara deja) supa Tom Yum cu noodles si alte bunatati, care supa este super buna desi foarte picanta(asta pentru ca fara sa-mi dau seama am mai iutit-o si eu cam mult).

IMG_0328P1040010 IMG_0372 IMG_0325 IMG_0338 P1040021-1 P1040033

Si uite cum dintr-un post de n-spe pagini, doar doua paragrafe au continut informatie relevanta.