Press "Enter" to skip to content

O zi fara internet (compunere cu subiect dat)

Trezit de dimineata cu chef de munca, am descoperit ieri ca nu imi merge netul. Dupa indelungi incercari de depanare, am recurs si la solutia rusinoasa – i-am sunat pe cei de la relatii clienti. Da, rusinoasa de-a dreptul – fusesem deconectat pe motiv de neplata. Cum, neplata zici? Tocmai tu, baiat model si client exemplar? Mda.
Voisem eu sa-mi platesc darile si pe luna noiembrie, dar prin nu-stiu-ce coincidenta, de fiecare data cand treceam prin fata casieriei RDS prindeam cate o coada imensa, de pensionari fara ocupatie, cu sacose in mana si cu transpiratii nespalate cu saptamanile. De cateva ori am avut chiar ambitie, strangand din pumni, tragand aer in piept si incolonandu-ma tacut. Ca la un semnal, una din cele doua casierite aborda pancarta cu “Pauza de masa” si disparea, lasand intreaga coada adunata la un singur ghiseu. Cate un tataie surd zabovea zeci de minute cautand factura, banii sau pur si simplu scotocind prin memorie dupa adresa si numele pe care era facut abonamentul. Nu rezistam si fugeam de indata, bucuros ca pot veni altadata, cand ar fi mai liber.

Ieri, vrand nevrand, am fugit cu coada intre picioare si m-am instalat stoic la coada. Nu a fost chiar atat de greu. Mancasem bine inainte, respirasem aerul proaspat din esapamentele caldute ce goneau pe Camil Ressu. Aceste rezerve de oxigen au fost binevenite cele 10 minute de coada. Am citit cateva pagini de carte pe iPhone, si parca timpul a trecut mai repede. Am platit bucuros si am primit asigurarea ca internetul, seva vitala existentei mele, imi va fi reactivat in urmatoarele 24 de ore.

Asteptand ca ruterul PPPoE sa pulseze din nou pachete si CRC-uri catre laptop, am petrecut pana la urma o intreaga zi fara internet. Nu am iesit din casa, sperand ca netul imi va reveni din clipa in clipa. Am rezistat fara twitter, email, blog, google reader, filme de pe mininova sau youtube. Fara sa pot munci pentru day-job(specificatiile pentru release-ul 2.2 asteptandu-ma cuminti intr-un pdf de 1.5MB de pe Gmail), m-am instalat comod in Poang-ul primit cadou de la prieteni. Am citit cateva sute de pagini din Eragon 3 (Brisingr).

Apoi, neintrerupt de buzz-uri, ping-uri sau emailuri, am lucrat la proiecte personale, aproape reusind sa termin TouchBooksReader 2.0.
Ieri am descoperit ca pot trai chiar si o zi fara internet. Dar, damn, al naibii de greu a fost.

I’m back online, baby!

Be First to Comment

 1. Mihai Mihai December 10, 2008

  Dar de online banking nu ai auzit? Platesti factura de acasa de la caldurica. Sau si mai bine direct debit, ti se iau banii cand devine scadenta factura si tu nici nu stii.
  Recunosc ca nu se compara cu aflatul ultimelor barfe la coada la RDS dar oricum…

 2. Alex Alex December 10, 2008

  facturile nu le-am primit aproape niciodata, deci online banking cam pica.
  direct debit tare as vrea, dar habar n-am cum sa-l activez de la banca transilvania

  ceva ponturi?

 3. Mihai Mihai December 10, 2008

  Hmm…
  Pai in cazul asta eu as face urmatoarele:
  – as da telefon la relatii clienti sa vad de ce nu imi vin facturile (poate nu ai adresa de facturare completata ok).
  – chiar daca nu iti vin facturile, ar trebui sa fie capabili sa iti dea numarul de client, lucru care e destul pentru a face plata.
  – in caz ca BT nu are direct debit cu RDS poti sa faci un ordin de plata programat (care sa se ruleze in aceeasi zi a fiecarei luni) cu aceleasi detalii, etc asta cu conditiile in care factura nu e variabila (ceea ce e foarte probabil daca folosesti doar internetul).
  – daca factura este variabila, pui o suma mai mare putin la ordinul de plata programat si banii extra se vor acumula in cont pentru eventualele facturi viitoare. Oricum stiu din experienta ca RDS-ul nu iti blocheaza contul pentru cativa leuti in minus ci doar pentru sume mai mari (comparative cu o factura lunara).

 4. andrei91 andrei91 December 10, 2008

  am trait fara internet de vineri si pana luni din cauza unor probleme la pc

 5. Dorin Dorin December 10, 2008

  Hai ca e simplu. Platesti o data la 3 luni anticipat (pe 3 luni). Eu asa fac, merge ๐Ÿ˜‰

 6. David David December 11, 2008

  Felicitari pentru experienta! ๐Ÿ™‚
  eu cutez sa visez la 11 zile fara atatea “minuni” ๐Ÿ™‚

 7. Pedro Pedro December 11, 2008

  [editat de Admin: oare cand o sa inteleaga comentatorii ca nu imi place sa fiu insultat pe PROPRIUL MEU BLOG? Ban!]

 8. Pedro Pedro December 11, 2008

  […] se pare ca trebuie sa ma abonez in alta parte, si sa-i las pe cei 6sasesutesiceva de cititori ai tai sa se bucure de articole de genul celui in cauza[…]

  [editat de Admin: oare cand o sa inteleaga comentatorii ca nu imi place sa fiu insultat pe PROPRIUL MEU BLOG? Ban!]

 9. little dot little dot December 12, 2008

  ne declaram depdendenti de internet? cel mai mult am stat fara net 2 zile, tot pe motiv de neplata. daca va intrebati de ce 2 zile ๐Ÿ˜€ asta e pentru ca am crezut ca e ceva problema la ei, pentru ca tv-u mergea, si sunt pe acelasi cablu, si credeam ca daca e sa taie netu, tre sa taie si cablu. abia dupa o zi fara net m-am gandit sa ma duc sa intreb, va sa zica sunt separate ๐Ÿ˜€ desi le platesc impreuna. si am mai asteptat inca o zi sa ii dea drumul. de atunci nu mai fac greseala asta, cand vine factura acasa, am plecat sa o platesc

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.