Primim cu colindul (guest blogging)


In articolul precendent povesteam ca vreau ca vinerea sa public articole ale altor autori (guest blogging). Daca exista.

Ce este un Guest post?
Este un articol scris de catre altcineva decat autorul blogului. Bobby v-a povestit in amanunt aici. Eu vin cu completari, observatii si cerinte noi.

De ce ai vrea sa participi cu un Guest post?
In primul rand, ca modalitate de promovare: poate esti un blogger incepator care cauta afirmare si cititori noi. Poate ti-ar placea sa fii si tu bagat in seama. Sau poate esti blogger vechi dar vrei sa scrii despre altceva decat scrii de obicei si sa te adresezi unei alte audiente. Sau poate, dimpotriva, ai vrea sa cuceresti cititorii alexbrie.net cu un articol despre subiectul tau preferat.

In al doilea rand, ca modalitate de exprimare: poate nu esti blogger si nici nu vrei sa fii, stii ca nu ai pasiunea si motivatia sa te tii serios de blogging. Poate esti un cititor, dar ai si tu o idee, un subiect ce te framanta. Poate o intamplare interesanta, o poveste, poezie, poate o declaratie de dragoste, poate un comentariu politic, poate o recenzie de carte sau de program preferat pe calculator, de joc online, de film.


Conditiile mele
Articolul sa fie de calitate (fara filmulete YouTube decat daca te infatiseaza pe tine doborand ceva record…), scris corect, sa fie decent si, cel mai important, original. Nu vreau sa republic un articol deja postat altundeva (chiar pe blogul tau). Daca vrei asta, pe blogul tau vei posta eventual un fragment din articol si link catre varianta integrala. In fine, sa fie un articol bun – interesant, bine scris. Voi incerca sa fiu un juriu cat mai corect.

Cum propui articolul?
Daca ai o idee de articol si ai vrea sa il propui pentru publicare, trimite-l direct la adresa mea de mail(daca o stii) sau folosind formularul de contact.

Ce ai de castigat?
In primul rand, o voce – vocea blogului meu. Faima. Cititori noi. O scurta prezentare a ta, cu link catre blogul tau. Link care, pe termen lung, ti-ar putea aduce multi vizitatori. De pilda eu inca primesc vizitatori de pe urma acestui articol publicat acum un an si ceva – de altfel primul guest post acceptat de Leo Babauta pe faimosul sau blog Zen Habits.

Ei? Te-ai mai gandit? Ai ceva de povestit? Treci la scris!

[foto Mrs Magic]


Similar Posts:

6 Comments +

 1. Si eu sunt un blogger incepator si o sa incerc sa scriu chiar eu pe blog sa nu mai copiez din alta parte dar cum incepe scoala chiar nu o sa am timp sa scriu articole doar in timpul meu liber . Interesant acest articol.

 2. @Marius – in caz ca nu te-ai prins, am marcat cateva din comentariile tale drept spam. Nu mai lasa comentarii off-topic si nu mai da in ele linkuri catre blogul tau ca iti iei ban.
  Un comentariu-doua as fi lasat sa treaca, dar nici chiar asa, 6 in 15 minute.

 3. @petrisor socol – mai, eu scriu pentru ratoni si veverite aici? Tocmai am mentionat clar ca eu NU IMPUN contributorilor sa aibe blog. Oricine doreste si merita poate fi guest blogger.

  @Marius – este vorba de bun simt, nu de cunostinte. Nu se face promovare trantind linkuri si lasand comentarii spammy de genul “Interesant acest articol”. Urmareste blogul, citeste articolele, lasa comentarii la obiect, si iti vei promova indirect si blogul tau. Daca meriti, lumea va da click pe linkul cu numele tau si-ti va vizita astfel blogul.

 4. Vezi, Alex… daca scrii prea elevat? 🙂
  Scrie si tu pe diagonala, ca se citeste mai usor…
  Ontopic: Chiar astept cu tremurici sa vad ce guest-posturi primesti de la Marius si Petrisor… hai, in pic de usurare comica.

Leave a Reply