Vreau sa iti dau Bani!


Faza cu Clientul nostru – stapanul nostru e o minciuna, o stie oricine.
Nu orice client are dreptate, nu orice client are prioritate. Unii platesc mai mult, altii mai putin, cu unii iti face mare placere sa interactionezi, altii te ingrozesc de cum ti-au intrat in butic. Sunt de acord, uneori trebuie sa-ti concediezi clientii prosti, enervanti sau rauplatnici, ca sa ii poti servi mai bine pe cei cu care te intelegi si cei care, la urma urmei, iti platesc tie salariul.

Este insa o tampenie uriasa sa iti concediezi clientii INAINTE DE A-I AVEA MACAR. Sa nu ii primesti in butic pentru ca esti in ora de masa, sa nu ii lasi sa intre incaltati in sandale ci doar in pantofi de lac, sau sa nu ii servesti decat dupa ce te-au implorat de trei ori sa lasi telefonul deoparte sau sa catacdisesti sa te uiti la ei. Sau sa ii faci sa astepte.

Vreau sa iti dau Bani! Da, nu ti-i dau chiar pe degeaba, in schimb imi vei da servicii sau produse. Si stiu ca tu, patronule, nu ai nici o vina; vanzatoarele sunt cele sictirite, acre sau pur si simplu prea ocupate si obosite. Oamenii buni sunt greu de gasit, si si mai greu de pastrat.

Esti sigur insa ca nu le poti motiva cumva, sa le faci sa arda de nerabdare sa mai faca niste bani? Sa isi frece mainile cand ma vad intrand pe usa, sau sa strige extaziate atunci cand le sun cerandu-le informatii? Patroane, chiar nu iti poti face vanzatoarele, agentele de turism sau tipele de la relatii cu publicul mai.. nerabdatoare sa imi mai goleasca mie buzunarele?

Ca de pilda.. de ce trebuie sa astept un amarat de mail cu oferte turistice estivale in afara tarii? Oare l-oi primi azi? Oare si-o fi notat bine adresa de mail? Oare o sa fie ceea ce caut, sau va trebui sa mai incerc si la alte agentii? De ce domnisoara de la capatul celalalt al firului nu a sarit nerabdatoare sa-mi ceara numarul de telefon, ca sa ma sune EA si sa incerce sa-mi VANDA?

Pana la urma.. vreau sa iti dau Bani!

foto via flickr


Similar Posts:

2 Comments +

  1. Asta e. Unii chiar nu inteleg ce presupune munca lor. Eu inca mai sper ca o sa inceapa lumea incet incet sa se trezeasca la realitate. Nu vreau sa ajung in cativa ani sa cred ca singura varianta posibila de trai civilizat e peste hotare.

  2. Cred ca treaba asta se intampla doar in Romania. Stiu ca am mers odata la un local cu terasa. Era destul de cald asa ca n-avea rost sa stam chiar inautru. Ospatarita, a zis ca ea nu coboara pana jos(localul era la etaj) sa ne ia comanda ca mai bine urcam noi s-o luam. OK. Zis si facut. In timp ce ne-a adus comanda inteligenta s-a impiedicat si a scapat toate halbele. S-a enervat si a zis ca ea numai serveste pe terasa: ori intram in local ori plecam acasa. Treaba asta m-a enervat. Pai fă, sunt clientul tău şi vreau să te ajut să-ţi vinzi marfa, tu de ce nu vrei să mă serveşti?

Leave a Reply