Prigat promoveaza si faciliteaza SPAMUL

De obicei nu injur pe blog, nu imi bag si nu imi scot din nimeni. Dar asta intrece orice limita. Sunt enervat la culme.
Am primit, acum vreo 30 de secunde, un “minunat” mail cu “Olimpiada Oamenilor Obisnuiti“, site promotional marca Prigat.

Aparent nimic obisnuit. Doar ca… reprezentantii Prigat/Pepsi/whatever au gasit de cuviinta sa trimita mailul mie si altor 1586 de oameni. Stiu numarul lor pentru ca toti au fost pusi in campul TO:

Cu alte cuvinte, 1586 de adrese de email PRIVATE sunt acum in fatza mea. Clare, usor de accesat, as putea sa le spamez printr-un singur click pe butonul “Reply”. Eu as putea, iar altii sigur o vor face. Pe piata neagra adresele de email valide se revand cu sume de 1-5 dolari bucata. Iar a mea tocmai a fost daruita gratuit catre aproape 1600 de oameni.


PRIGAT ! Ai grija!

Adresa de mail pe care mi-ati trimis emailul este una privata, inaccesibila publicului larg, si asta pentru ca NU VOIAM SPAM. Nu stiu de unde aveti adresa mea de email. Daca am fost tampit ca, cine stie cand, la vreunul din concursurile organizate de Pepsi, sa imi dau adresa de email personala, am facut asta in ideea unor intelegeri de Confidentialitate.

In nici un caz nu mi-am dat acordul ca adresa mea de email sa fie comunicata altor 1586 de persoane.

Lucrurile astea nu se pot trece cu vederea.

Adresele de email reprezinta nucleul identitatii electronice a din ce in ce mai multi oameni. Adresa mea de email nu poate fi divulgata marelui public prin bunul plac al companiei Prigat sau reprezentantilor acestora. Idiotenia companiei Prigat va atrage mai mult ca sigur mii de mesaje spam in casuta mea de email; cel mai probabil voi fi nevoit sa imi mut intreaga identitate online in jurul altei adrese de email, cu toate sacrificiile de timp, resurse, imagine si energie pe care le implica asta.

Solicit despagubiri materiale in valoare de 10000 euro (zece mii euro) pentru prejudiciul adus identitatii mele electronice. Stiu ca este utopic si probabil nu ii voi obtine, dar este o lectie pe care orice companie trebuie sa o invete: adresa email, la fel cu numarul de telefon sau CNP-ul, reprezinta date cu caracter personal pe care companiile nu au voie sa le comunice marelui public. Punct.

Astept raspunsul pe adresa mea de email. O stiti deja, voi si alti 1586 de oameni.


Similar Posts:

19 Comments +

 1. Ai face bine daca i-ai da in judecata, cu siguranta nu sunt primi si nici ultimi care au facut/vor face asa ceva, asa ca la un moment dat undeva trebuie tras un semnal de alarma, astfel de mailuri se raspandesc zilnic, adresa personala ajunge sa fie arhicunoscuta si ajungi sa fi spamat la greu…

 2. la mine gmail imi arata 1668 de adrese la TO.
  dar adresa mea nu apare (eu banuiesc ca e o limitare de afisare de la gmail).
  daca e asa, nu doar 1700-2000 de persoane pot vedea acele adrese, ci mult mai multe 🙂

  1. @alexnegru: emailul a fost trimis, dupa toate aparentele, in batch-uri pe ordine alfabetica; la mine au ajuns adresele de la 00 pana la adr, banuiesc ca la tine o fi ajuns alt batch?

 3. Alex, pune te rog un print-screen cu mesajul propriu-zis, sunt curios daca in afara acestei erori respecta cateva reguli de bun-simt privind trimiterea mesajelor comerciale.

 4. salut

  ne pare sincer rau de aceasta problema tehnica. Am fost implicat in trimitere si scriptul a fost verificat de mai multe ori inainte.

  Oricum ar fi nu justifica acest lucru. Incercam sa remediem pe cat de repede problema.

  Va rog sa imi raportati pe email la marius {at} avantajnet.ro toate emailurile primite de acest gen.

 5. Şi mie îmi pare rău de nefericitul eveniment. V-aş ruga de asemenea să-mi raportaţi orice meil de acest gen. De fapt, unu îmi ajunge, deoarece la 1600 de adrese conţinute, înseamnă că meilul pe care mi-l vei fi transferat valorează cel puţin 1600€ 🙂

 6. CEZ — eu deja am aceste adrese de email si crede-ma ca nu le vinde nimeni. Ele sunt luate din campanii si contin acordul acelor oameni catre care au fost trimise.

  Totusi incerc sa iau legatura cu toti cei care au primit astfel de emailuri pentru a imi prezenta oficial scuze …

 7. nu cred ca eram in alt lot.
  eu am primit tot de la 00 pana la “adr”

  asa banuiesc ca au primit toti si limitarea asta de la “000” pana la “adr” sa fie de la Gmail .

 8. probabil asa a fost. Oricum este o eroare tehnica pe care am remediat-o.

  Serverul de email a fost oprit inainte de a trimite mai multe emailuri de acest gen.

 9. de ce nu?
  10.000 euro consider eu ca merit ca despagubire pentru prejudiciul adus, dat fiind ca adresa mea de email va fi invadata de emailuri de tip spam si nu va mai putea fi folosita in aceleasi conditii de confort si siguranta ca pana acum. Dat fiind ca jobul precum si majoritatea activitatilor mele zilnice sunt legate de mediul online, iar toate graviteaza in jurul contului meu de email, 10000 euro mi se pare o penalizare numai buna cat sa atraga atentia asupra gravitatii faptei, si o despagubire corecta.

  in fine, nu sunt zburator; as fi norocos daca as vedea macar bani de un covrig; dar o plangere la ANSPDCP tot fac

 10. Si eu am avut probleme cu spamul trimis de GSP si trafic.ro. Cei de la trafic.ro mi-au raspuns cu explicatia ca s-ar fi strecurat o eroare in programul de newsletter. Sunt curios cati inghit minciunile astea, si cand ii va lua cineva la intrebari. Bafta!

Leave a Reply