Bagaje de 2 ori mai grele

Cand am luat-o spre aeroport, vineri pe 14 aprilie, atat de incarcat de bagaje incat de-abia le puteam trage dupa mine, nu aveam nici cea mai mica idee despre cum voi reusi sa le trec prin check-in.
In fine… to make a long story short, dupa multe asteptari ajung la ghiseul de checkin al AirFrance:

  • cantarim primul rucsac – 13 kile; incep deja sa ma plang: mai sa fie… pe cantarul de acasa vazusem in jur de 9…. ; domnisoara de la ghiseu e dragutza si imi zambeste: deh, asa sunt cartarele de casa, arata mai putin… dar stati, ca il mai cantarim o data, cine stie… ; zambesc si eu, mai palavragesc putin, stiindu-ma cu musca pe caciula; bagam rucsacul intr-un sac si il trimite in cala.
  • ajungem la bagajul 2 : stupoare, 23 de kile… ochi cat cepele din partea domnisoarei: stiti, aveti voie cu doar 20 de kile in total, ati depasit cam cu mult limita si va trebui sa platiti suprataxa . Eu, din nou, pseudomirat: dar cum, vai, nu se poate, mereu aveam voie 30 de kile, nici nu mi-a trecut prin cap asa ceva… etc…
  • in bagajele “de mana” din spate mai aveam deja peste 15 kile, adica vreo 5 carti groase-groase, calculatorul, incarcatorul, aparatul foto, si inca nenumarate alte cabluri, accesorii si transformatoare. Ca un adevarat calculatorist, deh. Tot ce puteam spera era sa nu ma puna sa le cantaresc si pe dumnealor…

Incepe asadar o discutie punctata de zambete galese si scuze in stilul invatat in 4 ani de comunicare cu secretarele facultatii din Bucuresti. Imi cer scuze pentru prea multele-mi bagaje, repet ca aveam impresia ca am voie la 30 de kile, si cer o pubela sa mai golesc din ele, intrucat nu am bani si nici dorinta expresa de a plati 13kile*12euro.

In cele din urma domnisoara imi da un sac de plastic, si imi zice sa scot acolo, cateva kile, pentru ca va mai lasa de la ea diferenta pana la limita legala.
Zis si facut. Cearceafuri, prosoape, jacheta de panza, tricouri mai putin cool, toate se duc in sacul de plastic. Ma intorc, cantarim geamantanul si domnisoara rasufla usurata sa il vada redus undeva la 17-18 kilograme. Dupa care, in timp ce imi inregistreaza si acest bagaj, imi zambeste condescendent si-mi spune cu mila:
“pai… decat sa arunci chestiile alea… sigur nu iti incap in bagajul de cabina?”

… si uite asa am venit eu pe avion, cam cu 50 de kile in total, fara sa platesc un leu in plus.

Aplaudati-ma :D