Press "Enter" to skip to content

Despre timp

Iubesc sa pierd timpul.

Ma vaiet : daca as mai fi avut nitel timp ; ma plang : nu imi mai ajunge timpul pentru nimic . Si in ciuda aparentelor, timpul imi e indestulat. Ma trezesc dimineata devreme, ma culc noaptea tarziu.
Intre timp, stau si astept sa treaca timpul. S-a tot scris despre obiceiul oamenilor de a vorbi despre timp ca despre un bun perisabil.
Adevarul este ca timp am si voi tot avea. Problema e cand imi bat joc de el. Ca, de pilda, astazi.

Nu am iesit din cladire; am iesit la un moment dat pe balconul etajului, sorbind o cafea matinala si o tigara rulata. Am vazut vreo doua filme, am mai scris cate ceva pentru blog. Am mai schimbat putin layoutul, dar.. nimic deosebit. Iubesc sa pierd timpul,sa simt cum il irosesc; e o placere perversa, aceeasi cu a ratatului care dupa ce e concediat, se bucura pervers ca nevasta il paraseste; ii da o motivatie a insuccesului, ii furnizeaza un tap ispasitor: soarta.

Ce bine e cand poti da vina pe altul.. aproape la fel de bine ca atunci cand dai vina pe tine. Diferenta e ca daca vina e a altcuiva, poti spera la compasiune; atunci cand e a ta, poti spera insa doar la intelegere.
Iubesc sa pierd timpul… ca de pilda acum, scriind lucrusoarele astea.

Be First to Comment

  1. Andreea Andreea December 7, 2005

    timpul poate ca nu exista in sine, si nu intotdeauna se poate masura, mai ales cand il pierzi cu galetile…
    vorba aceea:’pierdut timp, ofer reconpensa gasitorului…’

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.