Dupa spam, santaj…; sau spam?

Iata ce primesc astazi pe mail: o oferta de vanzare a domeniului alexbrie.COM.

From: Jack Lesure
To: eu
Date: Jun 10, 2006 2:09 PM
Subject: alexbrie.COM..

Are you perhaps interested in buying ALEXBRIE.COM ?

The domain is for sale through Dommerce for $89.95.

If you are interested signup here:
http://www.dommerce.com/transfer/e/jh1/ALEXBRIE.COM

Jessy

Pentru cei care nu stiu povestea, iata: cam acum un an jumate pe cand ma gandeam eu sa imi cumpar nume de domeniu, alegerea evidenta a fost sa cumpar ALEXBRIE . something. Ca deh, asta imi e numele, si asta identitatea electronica. Something ala putea fi ce voiam eu, fiindca nu mai exista nici un alexbrie pe lumea asta. Am ales sa cumpar alexbrie.net zicandu-mi ca, desi este foarte egocentric, a cumpara un numelemeu.com cata vreme nu sunt un autor sau o persoana trademarkabila ar fi cam exagerat(desi remarc ca practica devine din ce in ce mai frecventa…).

Iata asadar reply-ul meu:

Dear loser, I can’t imagine any sane person wanting to buy another person’s name in order to blackmail him with it.
I could have bought alexbrie.com myself, but I chose not to ‘cause it’s ugly. Sincerely, there’s shit you can do with alexbrie.com (except attract one, maybe two of my blog readers).
Paying for this domain name was probably one of the most stupid businesses you could do; the worst 3 $ investment you ever made.

Have fun with alexbrie.com , hope you’ll attract billions of visitors so that I could benefit as well
Alex

Faza dura? Ca Whois zice ca domeniul .com e disponibil, iar Yahoo domains la fel. Asa ca incep sa ma intreb daca nu cumva mailul primit era doar o manevra inedita de spam…

Ce parere aveti?

 Dupa spam, santaj...; sau spam?Sute de oameni citesc zilnic acest blog. Daca nu esti unul dintre ei, aboneaza-te prin email, Google Reader, Bloglines sau feed-icon16x16 Dupa spam, santaj...; sau spam? orice altceva! Este gratis! :)

Articole inrudite

8 comentarii

  1. Publicat June 10, 2006 la 9:32 am | Permalink

    Ce-ai zice sa-si inregistreze cineva alexbrie.com si sa puna acolo niste poze cu nuduri? Eh?
    :)

  2. Publicat June 10, 2006 la 11:32 am | Permalink

    Cum ziceam… daca alexbrie.com capata milioane de vizitatori, poate cateva mii or sa se rataceasca si pe alexbrie.net . A win-win situation :D

  3. Publicat June 10, 2006 la 11:48 am | Permalink

    Nu e blackmail. Este cybersquatting. Se castiga bani buni din chestia asta. Si nu cu maruntei ca mine sau ca tine. Se cumpara nume de domenii libere identice sau similare cu ale unor marci notorii, apoi li se ofera proprietarilor marcii la suprapret. Si respectivii, tocmai ca sa nu aiba cine stie ce pornosaguri sau traznai acolo, cumpara domeniul… din seria how to extort money in 10 easy steps..

  4. Publicat June 10, 2006 la 3:41 pm | Permalink

    Zi repede de unde le iei cu $3. :)

  5. Publicat June 11, 2006 la 12:08 am | Permalink

    Costin: Yahoo Small Business si din cand in cand GoDaddy(ofertele lor se tot schimba, mai expira, mai reapar…; nu am luat pana acum decat un domeniu la pretul asta..)

    Zeeny: tocmai asta m-a dat si pe mine pe spate, ca stiam ca cybersquattingul se face pe seama brandurilor, etc. Nu pe seama unui amarat ca mine… :D

  6. Publicat June 11, 2006 la 11:03 pm | Permalink

    nu imi vine sa cred ca esti singurul alexandru brie de pe net… dar se pare ca asa e ( o cautare sumara cu google!)
    Felicitari!

  7. Publicat June 11, 2006 la 11:10 pm | Permalink

    Mersi Andrei, chit ca nu e meritul meu :-)

  8. Publicat June 15, 2006 la 11:02 pm | Permalink

    Se pare ca dobitocul cu santajul chiar si-a pus planul in aplicare. alexbrie.com s-a alaturat nenumaratelor domenii fantoma, inca unul din miliardele de saituri moarte al caror unic scop in viata este sa aduca un dolar din cand in cand proprietarului. Ceea ce nu poate decat sa ma oftice, dat fiind ca saitul meu inca nu mi-a adus vreun dolar in buzunar…

Lasa un comentariu

Your email is never shared. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*