Biciclete pliabile

Am vazut ca @manafu ar cauta o bicicleta de oras pliabila si mi-am amintit ca nu am povestit pe blog despre a mea(presupun ca postul lui Cristi nu face parte din vreo campanie online ci ca e efectiv interesat de subiect). 

De pe la sfarsitul lui iunie sunt mandrul proprietar de Brompton, probabil cea mai tare marca de biciclete pliabile. Parafrazandu-l pe cel care m-a convins sa-mi cumpar asa ceva, Brompton este pentru biciclete pliabile cam ceea ce e Mercedes pentru masini – o marca cu vechime, renume, reputatie de alitate si fiabilitate, si pret pe masura.

 

Cand am inceput sa caut o marca de bicicleta pliabila, am urmarit un singur criteriu esential: sa pot inghesui usor doua asemenea biciclete in portbagajul al masinii (Suzuki SX4 – are un portbagaj mic). Evident, daca doua biciclete pliate ar incapea in portbagaj, urmau sa incapa si in lift sau in debaraua aglomerata.

 

Photo1
0photo1
Am vazut(live dar si pe net) cat se pliaza Dahon, B-Twin si alte marci gasite pe youtube. Sentinta a fost clara: Brompton le intrece, este cea mai compacta si ofera un bun compromis intre usurime si rezistenta.

Daca nu ai nevoi atat de extreme si te multumesti sa poti duce o singura bicicleta intr-un portbagaj, probabil alte marci (Dahon, B-Twin, etc..) te pot multumi, costand chiar de 3-4 ori mai putin. Pentru ca, dupa cum ziceam, Bromptonul cost muult – atat de mult ca uneori ma jenez sa raspund intrebarilor oamenilor de pe strada. Asa ca mai bine uitati-va pe Ciclissimo sau Veloteca daca vreti sa vedeti ce si cum.

 

 


Similar Posts:

4 Comments +

  1. Cu intrebarile jenante legate de bicicleta m-am obisnuit, la fel si cu reactia la raspunsuri:- Cat a fost furca asta?- 1100 RON.- Dumnezeule! Dar franele?- Cam tot pe acolo…- … (aici de obicei privirea interlocutorului ma scruteaza deja ca pe un nebun).Adevarul ramane acelasi. Daca vrei confort si calitate dai banul.

  2. 🙂 ei, la profesionisti  lucrurile stau clar altfel; dar biclele pliante sunt mai amatoresti, macar in teorie

  3. Am castigat la concursul Dunhill o bicicleta Brompton black care valoreaza 1000 Euro, dar nu sunt pasionat de ciclism, asa ca vreau sa o vand mult sub pretul pietei, asa ca daca este cineva interesat sa ma contacteze pe mail oniciuct@yahoo.com sau la telefon 0722556163

Leave a Reply