Sefeuri..

Stau si visez uneori despre cum ar fi fost daca ar fi fost altfel de cum a fost. De pilda, daca as fi stiut in liceu ceea ce stiam acum.

Oare m-as fi combinat cu tipa aia de la clasa paralela? Oare m-as mai fi stresat atat cu bacul? Sau cu olimpiadele? Sau poate, in timpul asta, m-as fi apucat de antreprenoriat online, as fi adus conceptele lui web2.0 in era web0.5, as fi colaborat la scrierea specificatiilor CSS, as fi inventat Ruby on Rails atunci cand de-abia daca se inventase Ruby?

Oare as fi putut cumpara Google.com (domeniul)? Sau macar sa intru in vorba cu Larry si Sergey, dandu-le cateva idei (evident, de fapt ale lor) despre cum sa-si monetizeze afacerea?
In timpul liber as fi putut scrie Codul daVinci, Harry Potter si inca cateva bestseller-uri, sau pur poate doar as fi putut fi primul blogger al tarii, furand aceasta onoare din bratele lui Troniu?

Sau, mai simplu, m-as fi putut lansa in imobiliare, sperand a deveni mai bogat decat primul cioban al tarii, sau macar a-mi lua o garsoniera in capitala, pe vremea cand aceasta costa doar 5000 de dolari?

Ceva mai interesanta devine visarea cand iti inchipui ca inca ti-ai putea trimite mesaje, tie celui din trecut. Ca, daca te concentrezi suficient, ai reusi sa-i dai presentimente sau scurte viziuni, vise tulburi sau simple reverii, tie, tanarului de odinioara.

Si stai si te gandesti daca nu cumva chiar acum un EU de peste zece ani iti trimite idei, presentimente sau scurte viziuni despre viitor.
Apoi te trezesti si-ti dai cu apa rece pe fatza.


Similar Posts:

8 Comments +

 1. Și se mai poate să nu fie ce transmite mai tînărului eu. Dacă ne gîndim bine dacă există realmente un lucru fundamental pe care ni-l putem transmite mai tinerilor noi, nu prea știm care e acela. Desigur, fundamental nu înseamnă numerele cîștigătoare de la loto (adică prețul de după al imobiliarelor) și nici măcar fata cu care să (nu) fii.

 2. OFF-TOPIC: Ce bun e sf TWITTER ca ne zice el repede ce faci tu pe acolo!
  On-TOPIC: daca stiai ce stii acum in liceu probabil erai putred de bogat, da super plictisit! Asa ca nu-i mai bine acum? Ca uite nu te plictisesti! 😀

 3. Daca stiam ce stiu acum m-as fi apucat de blogging mai demult. Poate ca as fi scris o carte. Poate ca as fi avut o cabana unde sa stau, undeva departe, unde sa nu ma deranjeze nimeni.

  Poate ca exista un infinit de universuri paralele, fiecare determinat de alegerile noastre, intre care putem calatori oricum vrem. Doar ca nu stim cum.

  Dar poate vom sti 🙂

 4. Da, inteleg ideea. Insa totusi, daca cumva as putea avea posibilitatea sa alterez timpul, nu cred ca as face’o.

  E foarte posibil sa o dai din lac in put, nu ai nici o garantie ca totul o sa se desfasoare ok.

 5. Cred ca “asa cum a fost” era singura modalitate in care putea sa fie, cu felul in care vedeai lumea atunci, cu realitatile care te inconjurau…atunci. De ce ai vrea sa alterezi un timp pe care l-ai trait asa cum tu cel din trecut ai considerat ca trebuie sa-l traiesti? Ti-ar placea sa te intalnesti maine cu un tine peste 10 ani care sa-ti spuna ce sa faci tu ACUM? N-ai incredere ca ce hotarasti azi e asa cum ai vrea sa fie?

 6. Eu ceea ce as prefera sunt universurile alternative : sa pun un save point undeva, sa fac o alegere si, la 80 de ani, daca nu mi-a placut, sa dau restore si sa ma intorc si sa vad cealalta optiune ( + mai multe save point-uri … ca un graf al vietii )

Leave a Reply