O (sper) ultima chestie despre alegeri

Pentru ca in lumea online orice articol cu peste 30 de randuri risca sa nu fie citit cu atentie si, prin urmare, sa nu fie inteles, parerea mea in privinta alegerilor din 2008 este urmatoarea:

Nu voi vota cu cineva despre care stiu ca a furat si ca este corupt, doar pentru ca este “mai putin rau”.
Nu voi vota cu cineva despre care nu stiu nimic, doar pentru ca este asociat unui partid sau altul. Toti sunt o apa si un pamant.
Nu voi vota din inertie si nu voi vota la intamplare.

Daca dintre cei 5-6 candidati la colegiul meu, vreunul imi va dovedi ca nu este corupt si, mai ales, ca nu este o simpla marioneta in mainile mai marilor sai, atunci si numai atunci il voi vota. Dar ma tem ca sunt slabe sanse pentru aceasta ultima posibilitate.

Voua, celor de vreti sa votati, va recomand doua chestii:

1. Daca aveti de ales intre 4 anonimi si un politician cunoscut, votati pe unul din cei necunoscuti. Macar asa, de fenta. Sa vedem ce o zice Vadim daca nu intra in parlament. Sau Tariceanu. Sau bloggerul ala cu ouale.
2. Daca aveti de ales intre 5 anonimi, nu votati doar dupa numele partidului. Nu mai fiti oi.

Cam atat am avut de zis despre alegeri si votare. Sper sa nu ma mai aprind ca in trecut pe diverse subiecte politice. Mai bine va povestesc despre vecinii manelisti, despre amenda pe care era sa o iau in Italia sau despre Microsoft Azure, filmulete amuzante sau situri cool pe care le-am descoperit in ultima vreme.


Similar Posts:

6 Comments +

  1. de acord. vreau sa vad site-uri cool. Lasa politica, pentru ca numai nervi ne aduce noua si bani cu gramada celor care o practica la nivel inalt.

  2. ce bine ar fi sa se aplice recomandarea (excelenta, de altfel) “Nu mai fiti oi” si the other way around… Adica, nu renuntati sa votati fara sa analizati decizia de a nu vota cu PROPRIUL VOSTRU CAP.

    Si cred ca e chiar mult mai multa nevoie de recomandarea asta asa, decat in varianta “nu votati cu un partid de dragul partidului, chiar daca omul respectiv nu vi se pare ok; uitati-va mai intai la om.”

    Azi oamenii abia asteapta un motiv ca sa nu se mai gandeasca serios la ceva. La consecinte, de exemplu, la viitor, la ce se va alege de Romania peste 20 de ani…cand nu ai copii la al caror viitor sa te gandesi, cand ai un job stabil si bine platit, cand orice urma de razboi e departe de linistea ta cotidiana, tinzi sa renunti sa gandesti…
    Cand vine vorba de politicieni ai o mie de motive sa nu vrei sa te gandesti, scarba ar fi doar unul…
    Dar daca nu ne gandim bine acuma, s-ar putea sa platim dupa, and that’s a fact 🙂

Leave a Reply