As da blogul pentru Twitter

De vreo cateva(?) zile incoace, numarul celor care imi citesc replicile polisilabice de pe Twitter a depasit numarul celor care imi urmaresc monoloagele(da, se pare ca monoloage este pluralul corect) de pe blog. Ba mai mult, dupa cum cu sare pe rana puncteaza antimiorita, probabil ca sunt singurul “blogger important” care pierde cititori de la zi la zi (implic eu ca Andressa ar fi singura bloggerita…)

Tragem doua concluzii ortogonale(adica le puteti compune dupa cum vrea muschii vostri):

 • Toti adevaratii citescs-au mutat pe Twitter; pe bloguri au ramas doar adolescentii nevrozati si, evident, Marius Tuca.
 • Sunt un blogger din ce in ce mai plicticos.

Decid asadar una din urmatoarele chestii:

 1. Trebuie musai ca advertizerii sa-si indrepte privirile catre Twitter; adica sa castig macar o bere de pe urma twitterelii. De pilda o campanie: un mesaj publicitar pe zi, oferit de Alex Brie si de Cerealele Kellogs 🙂
 2. Trebuie sa renunt la blog; sau la twitter; sau la ambele si sa ma fac om serios.
 3. Sa schimb starea de fapt si subiectele abordate. Ma gandesc de pilda ca as putea sa dau ceva lectii de “introducere in programare pentru ton(t)i”, daca ar fi destui doritori.
 4. Sa nu ma mai iau in serios, sa nu va mai iau in serios, sa nu ma mai luati in serios. Hmm.. poate ar fi o idee… – fatza necunoscuta a lui Alex.

Astept recomandari, sugestii, sfaturi sau injurii pe adresa redactiei.


Similar Posts:

17 Comments +

 1. Celor care se grabesc sa se burzuluiasca si sa ma buzzuiasca pe mess sau in comentarii le atrag atentia asupra punctului 4.
  😛

 2. @zuzu – pai vizitatorii nu ma prea preocupa, dar cu abonatii … e altceva. Daca lumea se dezaboneaza in draci, e semn de ceva putred in danemarca.

  @arhi – nu sunt eu expert in php dar poate as putea sa scriu ceva introducere.

 3. De abia intelege lumea blogurile si tu vrei sa treaca pe twitter… Probabil ca Twitter face o selectie a celor care inteleg repede. Prin 2004 cand aflasem de bloguri foarte putina lume il adopta, chiar confundau blogurile cu rss-urile si trebuia sa lamuresc diferenta dintre blog si rss.

  Acu in 2008 blogul (ce urat suna in romana) a ajuns mainstream. Twitter nu va ajunge nicioadata mainstream si un fenomen de masa.

 4. @scristian: mai stii? peste 50% dintre bloggerii ce au raspuns la bloggers survey aveau si cont pe twitter. De acord, poate ca Twitter nu va inlocui bloggingul; ar putea in schimb deveni o chestie noua, un amalgam de microblogging cu instant messenging.

 5. @alexbrie Daca lumea se dezaboneaza din cauza ca esti si pe Twitter nu-i bai, mai ales din moment ce pui si pe Twitter cand scrii ceva pe blog. Mie de ex mi s-ar parea redundant sa ma abonez la RSSul tau din moment ce te urmaresc pe Twitter. Mai ales daca iti pui posturile de pe Twitter si in Facebook, poti considera si prietenii din FB ca si abonati. 🙂
  @scristian Pai Twitter e *deja* mainstream. Era ceva nou si necunoscut acum 2 ani.

 6. 1. Twitter cred ca va disparea / re-aparea sub o noua forma – nu stiu de ce am impresia asta, poate pentru ca doar mesajele nu pot tine loc de incasari ?

  2.Credeam ca scrii pentru tine, nu pentru abonati. Sau … ?

 7. Naiba stie pentru cine mai scriu. Poate inchid blogul sa vad daca are haz sa scriu pentru mine 🙂

  … Am incetat sa scriu *doar* pentru mine din momentul in care am dat primul click pe “publish”. De atunci experienta scrisului a devenit dintr-un act solitar unul conversational, in care mi-am schimbat parerile, stilurile si subiectele si reactionand la parerile cititorilor.

 8. Pai daca e ceva putred se poate rezolva. Dai o raita prin articolele vechi si vezi ce s-a schimbat.
  S-ar putea si un sondaj de genul Ce va place la blog. Asa stii ce vrea lumea sau un sondaj analog cu ce nu vrea lumea.

 9. lasă scrisul pe “episoade” şi scrie ca până acum :D, ce şi cum îţi vine în minte. eventual, ia o pauză şi detaşează-te de online for a bit.

 10. Eu cred ca scrii pentru reclama. In ultimele doua posturi ai vb despre reclama + bani. Stiu pe cineva care s-a dezabonat de la tine din acest motiv si din motivul ca uneori te umfli prea tare-n pene (scuze, dar n-am stiut cum sa reformulez). Exemplu: “fiind unul din putinii bloggeri programatori cu peste 300 de abonati, sa incep sa dau lectii…”. Puteai foarte simplu sa zici “sa incep sa dau lectii…”

 11. @Mihai – point taken, asta e genul de feedback pe care il asteptam. Nu inseamna ca ar fi adevarat (nu am scris despre bani decat in acest post, in precedentul era vorba de un disclaimer), dar daca exista oameni care percep asta, poate ca ar merita sa schimb macazul si tonalitatea.

Leave a Reply