TV-ul meu cel nou

Mi s-a pus pata sa renunt la televizor.

Am un televizor cumparat in ’90 de tata, cu 120 de mii de lei; 60 de mii dintre acestia erau bani pe care ii stransesera ai mei parinti la CEC, pentru Dacie, inainte de revolutie. Daca si-ar fi luat Oltcit ar fi scapat ieftin si repede, ca lista de asteptare era aproape goala. In fine: devalorizarea leului a fost doar una dintre multele aventuri ale tranzitiei.

Televizorul pe care l-am carat cu mine la Bucuresti prinde 32 de canale, si astea proaste(ca nu e tras in banda), iar telecomanda a devenit aproape nefolosibila. Este mare, sta cocotzat pe dulap, si este deschis atunci cand nu reusesc sa descarc nimic de pe DC++ sau Bittorrent. Pardon, de pe DVD-uri originale cumparate la preturi de specula din magazinele autorizate. Ocazional este deschis ca sa ma uit la Seinfeld; uneori seara il prinde si pe Mircea Badea, desi m-am plictisit de el si de emisiunea sa, umpluta peste jumatate cu onomatopee (macar pe animal channel erau si onomatopee dar si imagini interesante..).

De renuntat la cablul TV parca nu as fi renuntat, pentru ca nu se stie cand cade netul sau esti in pana de inspiratie si ai vrea pur si simplu sa vegetezi molatec ascultand stiri despre starlete de duzina si prezentatori mai de duzina decat acestea.Imi trebuia un TV nou, care sa prinda macar Discovery. Dar in zilele astea devine din ce in ce mai stupid sa investesti intr-un televizor – tuburile catodice sunt voluminoase si jenante; cele LCD sau plasma nu isi merita banii; ce sa mai, tehnologia este invechita. Asa ca am ales alternativa urmatoare din lista: un tunner TV pe care sa-l tin conectat la monitorul meu de 22. Aviz posibililor cumparatori, am deja un tunner extern dar nu e stand-alone si nu merge pe Mac si oricum nu am chef sa tin laptopul deschis doar ca sa ma pot uita la TV.

Intr-un final mi-am luat jucaria asta: Leadtek pro II, stand alone. Mda, de la emag. Si, evident, emag are unele bile negre in urma experientei, ca altfel nu s-ar mai povesti. Cititi pentru asta in articolul urmator. Pana una alta sa termin cu tunerul, pentru potentialii amatori:

1. trebuie sa ai monitor la care sa-l conectezi. daca faci asta obtii un televizor decent. si atat.
2. ca sa nu aveti regrete, aflati ca Leadtek pro II este un simplu device care poate transforma un monitor intr-un televizor. Contrar titlului inselator din pagina emag, acesta nu este un TV Tunner. Este o cutiuta mica si draguta, cu telecomanda.
3. Nu este TV Tunner in sensul ca nu il poti conecta la calculator. Nu poti inregistra emisiuni TV, nici macar pe cei de la Antena 2 facand misto de Zoso.
4. ganditi in avans si luati-va si boxe. altfel nu puteti auzi nimic. Eu mi-am luat unele low-end dar decente.

Tragand linie nu e chiar asa rau: acum am un TV cu monitor mare si lat(22 toli), boxe Phillips si care prinde cam toate posturile emise de RDS; unele se vad prost de tot (National Geographic) dar altele se vad acceptabil. Oricum e mai bine decat la TV-ul sus-mentionat.

Si, acum, ca ma gandesc mai bine, tunnerul pe care il am din 2005, Pinaccle pe USB extern, nu este deloc rau nici el, chit ca nu am drivere si software pentru a-l conecta la Mac. S-ar putea sa-l pastrez pentru cand oi avea nevoie sa inregistrez emisiuni TV. Iar daca nu, poate o sa fac un concurs de blogging care sa-l aiba ca premiu(si alaturi de el, poate si alte dracovenii pe care le-am strans de-a lungul timpului).


Similar Posts:

6 Comments +

  1. ” si ai vrea pur si simplu sa vegetezi molatec ascultand stiri despre starlete de duzina si prezentatori mai de duzina decat acestea.”—-ia-ti radio 🙂

  2. Poate ar merge un chicut mai bine cu un sistem dual-monitor.

    E singurul lucru la care chiar ii simt lipsa acut pe un laptop. Inainte am avut o imensitate de carcasa (canibalizata de pe un server) in care am indesat 2 placi grafice si vreo 4 hard-disk-uri – era mai simplu sa montez un nou HDD decat sa mut toata informatia de pe unul pe altul..

    Revenind la oile noastre ce te faci cand vrei sa vezi si un Discovery “full-screen” si o pagina de stiri pe web?

  3. nu am fost foarte clar: nu mai folosesc monitorul extern aproape deloc, e conectat in permanenta la cutiuta de tuner. in rest, folosesc laptopul.

    mi-ar mai trebui un monitor exter atasat la laptop..

Leave a Reply