Program de blogging


Povesteam candva ca m-am intors din vacanta (turul low-cost al Italiei pe cont propriu – stiu, am promis ca voi povesti mai multe despre asta) cu idei noi si entuziasm sporit. Template-ul blogului este una dintre acestea, alaturi de faptul ca am tradus WordPress-ul in limba romana (uf, si despre asta mi-am propus sa bloghez…).

O alta idee despre schimbarea la fatza a blogului meu tine de tematica subiectelor abordate – mi-am propus un program mai regulat de blogging, ceva de genul urmator. Nu este un program strict, ci o linie directoare pentru mine, cu idei despre ce sa scriu atunci cand nu stiu ce sa scriu 😀

 1. Luni sau Marti – recenzii despre software, gadgeturi, site-uri sau alte produse pe care le-am testat. Recenzile pro tot in perioada asta vor fi publicate.
 2. Miercuri – ganduri, idei, aventuri cotidiene, reverii
 3. Vineri – daca exista, articole ale altor autori (guest blogging)
 4. Duminica – filmulete, articole amuzante si ciudatenii de pe net

Cu exceptia acestor “linii directoare”, restul articolelor vor veni de-a valma, cu subiecte diversificate din sfera online, it, personal, ca si pana acum. Tot ca pana acum, vor exista zile cand voi publica 4-5 articole si saptamani fara vreun articol. Dar macar acum am un mini-program ce-mi va permite sa planific din vreme ce si cand sa apara pe blog.

[foto SantiMB]


Similar Posts:

6 Comments +

 1. M-am gandit si eu sa-mi fac un astfel de program. Luni scriu despre asta, marti despre aiai şi miercuri despre cealaltă. Însă atunci n-ar mai exista întrebarea cititorului “oare azi despre ce va scrie?”Si am zis ca scriu despre ceva cum imi vine, pentru ca nu vreau sa induc cititorii in monotonie.

 2. Ai dreptate in privinta riscului de monotonie.

  Pe de alta parte, cred ca cel putin mie mi-ar prinde bine sa am tematici “pe zile”, tocmai pentru ca de obicei scriu despre lucruri mult prea diverse.

  Un pic de ordine nu cred ca ar strica, mai ales pentru mine (as putea programa articolele dintr-un anumit domeniu in saptamani diferite, ca sa nu coplesesc cititorii cu un anumit subiect in x zile la rand).

 3. atata timp cat nu esti strict blog de nisa, programul e bun, dar pentru tine asa, orientativ. In rest, risti sa devii previzibil. In sensul ca.. se intampla un ceva de soi in online, dar tu astepti sa vina luni ca sa dai detalii?

  uite, eu nu am nu-stiu-ce ditamai experienta intr-ale bloggingului, dar mi se intampla ceva foarte ciudat. Plang draftsurile de suprapopulare. Unele sunt definitivate, puse in forma numa buna de publicat. Dar ulterior mie se pare banale, ridicole, ca m-as face de mandra minune se la pun. Ideea e ca… un subiect la cald, sa zic, (bine, la tine are legatura cu realitatea, la mine nu are legatura cu nimic :p) e unul in care crezi. Si daca tu crezi in el, asa va fi perceput si de cititori. Adica, posturile expirate sau programate si-au tradat intotdeauna termenul de fabricatie. Sau valabilitate?

  uite, cat e in stare sa vorbeasca o femeie si sa spuna..nimic :p

 4. consider că tocmai planurile de genul ăsta (şi asta de asemenea) fac diferenţa între un blogger mediocru şi un blogger care promite/are potenţial. nu de alta, dar ai mai multe şanse de reuşită când ai un plan bine stabilit, decât dacă scrii ce-ai mâncat azi, ce ai văzut în autobuz/pe stradă/în metrou sau despre ce te-a enervat pe tine nu ştiu unde.

Leave a Reply