Lideri de piata

Un cunoscut care s-a dus la niste interviuri de angajare in diverse firme bancar-financiare imi spunea, amuzat-contrariat, ca toti se prezentau ca fiind “lideri de piata” pe domeniul lor. Culmea, era acelasi domeniu.

Fiecare avea insa alte criterii: unii erau primii ca numar de credite contractate, altii cu cele mai mari sume creditate, altii aveau cresterea cea mai mare, etc.

Toti erau primii… la ceva.

Imi dau seama ca de multa vreme(poate niciodata?) nu am mai auzit pe nimeni sa se laude ca e.. pe locul 2. Sau pe 5. Sau pe 17. Nu. Fiecare este cel mai tare pe felia lui, o felie uneori ornata cu cirese, mustar si cateva fire de oregano – orice, doar sa fie o felie.. unica. Lider de piata suna totusi grozav, chiar daca piata e o felie de o singura cifra.

Ah, ba ma insel – Firefox se lauda ca e pe locul 2. Si cam atat.


Similar Posts:

7 Comments +

  1. 🙂 si firefox nu e produs romanesc. daca ne uitam mai departe in ceea ce priveste piata din romania, toti is fac reclama cu stelute. ceva de genul: cei mai tari de pe piata* si ca footnote *la metrii patrati din curte.

    nu stiu cine gandeste reclamele, dar par facute de aceiasi persoana. sunt putine care ies in evidenta prin altceva decat “noi suntem miezu`” si steluta, lol.

  2. Eeehh. Mai sunt/au mai fost si altii indeajuns de inteligenti incat sa recunoasca ca sunt pe locul 2: vezi “Avis, We try harder!”, de exemplu.

    Problema e ca noi altfel decat “suntem primii” nu stim sa ne pozitionam.

    Asta cu liderii de piata, toti fiind din aceeasi piata, am observat-o si eu.

Leave a Reply