E ora 12, sfarsitul lumii n-a venit

Se pare ca inca nu am murit. Poate ca o gaura neagra dureaza pana se face mare. Sau poate ca acum experimentul o fi mers ok, dar urmatorul va esua. Sau poate ca tocmai in aceste clipe, undeva in interiorul LHC, o gaura neagra de dimensiuni subatomice incepe sa creasca si sa scape de sub control.

Poate ca nu vei muri azi. Dar poate vei muri maine. Poate ca un asteroid va cadea fulgerator pe Pamant. Sau vogonii vor distruge pamantul ca sa faca loc unei autostrade spatiale. Sau poate ca cineva, undeva, tocmai fredoneaza niste versuri care, accidental, reprezinta marea vraja azteca de distrugere a universului.

Asadar… trebuie sa fii constient de un lucru – exista o posibilitate infinitezimala dar nenula sa mori chiar acum. Si, nu, nu iti zic asta ca sa te sperii. Trebuie sa traiesti sperand ca nu vei muri chiar acum. Sa speri la ce e mai bun.

Asadar nu te voi intreba ce ai face daca ai sti ca e ultima ta zi pe Pamant, pentru ca raspunsurile le-a dat deja Costin. Vreau in schimb sa te gandesti: daca as muri in clipa asta (si daca ar exista viata dupa moarte) oare mi-ar parea rau de ce faceam in momentul final? Poate iti vei dori sa nu fi murit fix in milisecunda in care injurai, scuipai, minteai, te certai?

Nu trai fiecare clipa ca si cum ar fi ultima. Traieste-o astfel incat, daca ar fi ultima, sa nu-ti para rau… apoi.


Similar Posts:

6 Comments +

  1. 🙂 sunt teste acum. ceea ce toti numesc “experimente” de fapt sunt teste efevtuate pentru prima data pe aparatele respective. peste cateva luni vor fi adevaratele experimente.

  2. In momentul asta iti dau un comentariu. Cumva patetic: in ultima clipa a vietii tale sa stai pe net. Insa nu-mi pare rau de ce am facut pana acum, poate mi-ar parea rau de chestiile ce le-as putea face cum ar fi: mi-ar placea sa ajung sa fiu student, sa iubesc si sa ma cert, sa am o fetiţă. Cam atat. De lucrurile astea mi-ar parea rau ca n-am apucat sa le fac.

Leave a Reply