Pizza Napolitana si alte bucate

Intr-o lume din ce in ce mai omogena, in care cumparam aceiasi adidasi si bem aceleasi Coca Cola, ajung sa conteze cu adevarat doar diferentele. Cand vizitez un oras strain, in general prefer micile diferente; alea cotidiene despre care poti povesti mai apoi prietenilor. Oricine ajunge la Paris vede Turnul, dar nu oricine stie unde e cea mai buna ciocolata calda din Paris sau cea mai cu traditie inghetata.


Introducerea am spus-o doar ca sa am motiv sa povestesc ca in Napoli am mancat cea mai buna pizza si cele mai bune paste, ca sa nu mai pomenesc bruschete, intr-un local de familie descoperit accidental. Am mai mancat pizze si paste si in Capri si Venetia, dar… nu se compara. Pentru cine are drum prin Napoli, recomand asadar Casa di Federico, pe la jumatatea bulevardului Umberto 1, pe o straduta laterala. Noi, atunci, am zburat cu Myair la 30 de euro de om(cu tot cu taxe), dar vad ca se poate zbura inspre acolo si cu VoloSalerno.

Ce face pizza din Napoli speciala? Asta am aflat-o tot de pe Internet: pizza si in special pizza Margherita au fost inventate in Napoli. Sunt facute cu rosii San Marzano ce cresc pe versantii muntelui Vezuviu si cu Mozzarella di Bufala Campana (mozzarela de bivol). Frunza de busuioc proaspat este o marca in plus de distinctie. Gustul genial cred ca se datora si aluatului deosebit, dar si uleiului de masline cu care fusese stropita.

De notat ca am mai mancat zilele astea si alte cateva specialitati: Spaghetti a Vongole sau, la Venetia, spaghetti cu cerneala de sepie. Nu sunt deloc rele, desi iti lasa limba neagra.


Similar Posts:

2 Comments +

  1. bine bine, lauda-te amu’ :p
    Nu te gandesti si tu la bietele noastre tastaturi aflate in pericol de inundare… asta daca nu luam masuri cand incepe sa ne ploua in gura. Si mai pui si poza! E legal sa faci asta?! :p

  2. Venetia isi permite sa faca rabat de la calitatea unor produse pentru ca turistul nu revine saptamanal acolo, iar in starea lui de euforie(e emotionant sa fii in Venetia) nu prea isi da seama daca pizza e buna sau excelenta. La Napoli cu toate ca sunt multi turisti calitatea pizzei e in special pentru pastrarea clientelei autohtone.
    Eu cumpar de la o pizzerie de cartier ce nici macar vizibila nu are firma, o pizza ce n-am intalnit nicaieri. Si sunt mare amator de mancaruri italienesti. Tipul e chiar pasionat si iti face si tot felul de avantaje de la paine facuta acolo in acel cuptor, oferita gratis clientilor fideli, pana la cartele valorice cu incarcari telefonice ori contravaloarea lor in pizza. In Romania primesti asemenea bonusuri numai la produsele de calitate indoielnica.

Leave a Reply