Mamaia pe scurt

De 2 ani de zile nu am mai facut plaja in Mamaia. Pana acum, cand mi-am scos parleala cat un weekend de 3 zile. Vremea a fost frumoasa, apa calda. De fapt, marea a fost un fel de ciorba – cam peste tot pe unde am incercat sa intram in apa, algele erau atat de multe si mari incat simteam ca as pasi intr-o oala cu ciorba de loboda.

Singurul loc unde am putut intra in apa fara a ma integra in natura in halul ala era la intrarea in Mamaia, pe langa hotel Parc. Locul preferat al localnicilor sau al turistilor ce stau prin camere inchiriate in Constanta. Apa (mai) curata, dar zona supraaglomerata. La un moment dat am stat pe langa un grup de tineri familisti de pe la sat si am aflat astfel ultimele barfe din fotbalul intercomunal din Oltenia. Nu stiu ce echipa vanduse nu stiu ce meci cu … vreo ditamai 55-60 de milioane.

Daca ziua urechile iti rasuna a RadioVacanta si alte posturi radio cu specific estival, seara sudul Mamaiei devine paradisul manelelor. O discoteca pe langa fosta Cleopatra avea exclusiv acest gen muzical in program. Frumos pentru altii, nu si pentru mine, cautator de seri linistite de promenada pe plaja.

Multe autoserviri curatele, cu mancare bunicica si la preturi mici. Am mancat mai bine si mai ieftin decat in Dumars (fostii colegi din Regie stiu ce zic), dar chiar si atunci trebuie sa ai grija mare la ce cumperi – unele chestii minore gen suc sau salata te tzepuiesc la greu daca nu esti atent la preturi – un suc de 200ml urca pana la 6 lei sticla, o farfurioara de salata de varza ajungea la 4 lei.

Am trecut in fuga si pe langa arena competitiei Strongest Man, pe langa statia de telegondola. Muream de nerabdare sa intru in apa, asa ca nu am vazut decat pregatirile pentru proba de tras la jug de camioane.

Per ansamblu, un weekend plin si insorit. Cam atat de la mare cu gondola plutitoare, Bucuresti ai legatura.


Similar Posts:

2 Comments +

  1. Hai sa iti spun si eu 2 tepe scurte de la mare din vara asta, ambele din Costinesti:

    1. La o terasa respectabila, unde mananc cu drag: comand cola cu gheata si lamaie. Pe “amenda” apare si felia de lamaie, in valoare de 1 leu/bucata (am comandat 2 pahare de cola, am avut 2xlamaie fel. pe nota de plata).

    2. La o alta terasa, tot cu specific romanesc, o salata asortata, compusa dintr-o rosie si un castravete: 7 lei.

  2. Tot in Mamaia si tot in weekend-ul asta am fost si eu. Am avut norocul sa nimeresc pe plaja fara alge (cam aglomerata ce-i drept) si la o pensiune mai mult decat ok la capitolul decenta si facilitati. Impinge tava de buzunarul oricui dar multe fite pe m2. Dar am dat si de (bere suc doua pastrame de oaie)=60 ron. Poate anii urmatori se mai … hmmm.. “normalizeaza” situatia….

Leave a Reply