Desktopuri si dischete

Calculatorul pe care mi l-am cumparat din primele salarii, in toamna 2000, a costat vreo 7 milioane si a fost asamblat din piese cumparate ici si colo, dupa zile lungi de alergaturi; aveam pe vremea aia salariul de 100$ si mi-au trebuit cam multe luni sa strang banii. Foarte low cost, un AMD la 950MHz cu de toate on board. Din 2003 incoace era folosit de parintii mei pentru web, email, word si jocuri ocazionale. De-a lungul timpului i-am adaugat un hard disk nou(in 2006) si dvdwriter nou(in 2007), dar placa de baza a tot imbatranit si incepuse sa faca probleme – in ultima vreme daca bagam un cd in unitate, calculatorul ingheta iremediabil. Asa ca l-am pus pe tusa si am cumparat unul nou.

Era momentul de o schimbare, asa ca am luat unul din cele mai ieftine desktopuri disponibile pe piata. Surprinzator, se misca si arata chiar ok, carcasa e mai faina decat in poza lor. L-am comandat vineri pe la 11 de pe site, pe la 12 m-au sunat sa stabilim ora de livrare, au promis intre 7 si 8 seara. Pe la 7 si un sfert m-a sunat baiatul de la livrari, i-am deschis, am platit si am incheiat targul.

Sa nu uit de dischetele din titlu. Pai tata era in continuare trist – calculatorul nu are dischetiera. I-am explicat ca nu se prea mai gasesc unitati floppy, si de altfel nici dischete. Si in plus, cine naiba mai foloseste dischete?

Cica fiscul si inca o serie de institutii de stat.
Damn!

[articol nesponsorizat de nimeni]


Similar Posts:

3 Comments +

  1. La faza cu dischetele am luat-o si eu, pentru ca nu am nici la laptop si nici la descktop unitate de discheta. Si asa cum ai zis tu, cand vine vremea bilantului, trebuie sa ma milogesc pe unde apuc, sa pot baga o discheta pentru a pune un fisier text pe ea. Urata treaba…

  2. Daca vrei sa te tina si asta 8 ani parerea mea e ca ar trebui sa ii iei o sursa buna cat mai repede, inainte ca pocnitoarea de 30 lei sa afecteze condensatorii de pe placa de baza.

    In rest…configuratia este decenta. Cam asa am ajuns si eu cu unul facut din bucati (Proc AMD dar 2Gb RAM)

Leave a Reply