Reverie de iulie dimineata

Stau pe balcon, sorb agale din nesul facut cu apa rece (Bucovina) si privesc in zare. Zarea e limitata la vreo 30 de metri, pana in blocul vecin.

Sunete molatice imi incanta auzul: pickamere si baroase rasuna cu ecou de undeva de pe Camil Ressu; claxoane si scrasnete de frane pe Mihai Bravu; alarme de masini din parcarile blocurilor vecine. Noroc cu ciripitul vrabiilor, ce aduce un ton idilic acestei existente pastorale.

Printre blocuri se strecoara uneori tigani urland “sticle goale, fiare vechi” – ceva de genul asta, oricum nu-i intelege nimeni. Din cand in cand un vecin de sub noi prajeste ceapa. Din fericire nu si in dimineata asta.

Poate ca sa-mi dea mie subiect de scris, un gugustiuc a inceput sa se tanguie in nucul bisericii iar vantul a inceput sa fosneasca printre frunzele plopului din fata balconului.
O punga s-a apucat sa zboare pe langa blocul vecin, purtata de curentii ascendenti. A ajuns pe la etajul 11, a depasit blocul si acum a luat-o razna peste parcare. Mai ceva ca in American Beauty.

Poate ca totusi viata este o reiterare perpetua a povestii cu raiul, marul si alea alea. Am da oricand fericirea placida si fada a prezentului pe incertitudine, visare si mai ales speranta. Schimbam cu ochii inchisi huzurul inconstient cu tumultul lucid. Cred ca asta inseamna sa traiesti.


Similar Posts:

4 Comments +

  1. Foarte frumos scris. Bravo. Am scris si eu zilele trecute un articol despre ce inseamna sa traiesti povestind cum am mers cu masina la unu noaptea sa facem baie intr-o cascada fara o lanterna, fara nimic. Si in nopatea aceea am fost fericit, am simtit ca traiesc. Din pacate dupa o saptamana am realizat ca e destul de trist sa mergi la unu noaptea in munti doar ca sa simti cum traiesti. Sa simti ca traiest sau sa traiesti pur si simplu? asta e intrebarea mea.

  2. Frumos articol chiar prea frumos ,seara mai puteti incerca sa alergati prin parcul Carol (Libertatii) este asfaltat recent si sunt niste peisaje foarte frumoase.

  3. s-a meritat sa mai citesc inca doua trei articole ca sa ajung si la asta. Atata amar de vreme am lasat bloggingul sa treaca pe langa mine crezand ca-i ceva de genu` hi5 : ), neavand niciodata rabdare sa citesc nimic. Dar, la naiba, poti scrie o carte cu ce-i pe-aici! O carte vanduta in sute de mii de exemplare, in top 10 pe amazon..

Leave a Reply