Reverie de iulie dimineata

Stau pe balcon, sorb agale din nesul facut cu apa rece (Bucovina) si privesc in zare. Zarea e limitata la vreo 30 de metri, pana in blocul vecin.

Sunete molatice imi incanta auzul: pickamere si baroase rasuna cu ecou de undeva de pe Camil Ressu; claxoane si scrasnete de frane pe Mihai Bravu; alarme de masini din parcarile blocurilor vecine. Noroc cu ciripitul vrabiilor, ce aduce un ton idilic acestei existente pastorale.

Printre blocuri se strecoara uneori tigani urland “sticle goale, fiare vechi” – ceva de genul asta, oricum nu-i intelege nimeni. Din cand in cand un vecin de sub noi prajeste ceapa. Din fericire nu si in dimineata asta.

Poate ca sa-mi dea mie subiect de scris, un gugustiuc a inceput sa se tanguie in nucul bisericii iar vantul a inceput sa fosneasca printre frunzele plopului din fata balconului.
O punga s-a apucat sa zboare pe langa blocul vecin, purtata de curentii ascendenti. A ajuns pe la etajul 11, a depasit blocul si acum a luat-o razna peste parcare. Mai ceva ca in American Beauty.

Poate ca totusi viata este o reiterare perpetua a povestii cu raiul, marul si alea alea. Am da oricand fericirea placida si fada a prezentului pe incertitudine, visare si mai ales speranta. Schimbam cu ochii inchisi huzurul inconstient cu tumultul lucid. Cred ca asta inseamna sa traiesti.


Similar Posts:

0 thoughts on “Reverie de iulie dimineata”

  1. Foarte frumos scris. Bravo. Am scris si eu zilele trecute un articol despre ce inseamna sa traiesti povestind cum am mers cu masina la unu noaptea sa facem baie intr-o cascada fara o lanterna, fara nimic. Si in nopatea aceea am fost fericit, am simtit ca traiesc. Din pacate dupa o saptamana am realizat ca e destul de trist sa mergi la unu noaptea in munti doar ca sa simti cum traiesti. Sa simti ca traiest sau sa traiesti pur si simplu? asta e intrebarea mea.

  2. Frumos articol chiar prea frumos ,seara mai puteti incerca sa alergati prin parcul Carol (Libertatii) este asfaltat recent si sunt niste peisaje foarte frumoase.

  3. s-a meritat sa mai citesc inca doua trei articole ca sa ajung si la asta. Atata amar de vreme am lasat bloggingul sa treaca pe langa mine crezand ca-i ceva de genu` hi5 : ), neavand niciodata rabdare sa citesc nimic. Dar, la naiba, poti scrie o carte cu ce-i pe-aici! O carte vanduta in sute de mii de exemplare, in top 10 pe amazon..

Leave a Reply