Inundatiile din nordul tarii si padurile

Vad (da, asa e, am deschis in sfarsit TV-ul) ca sunt inundatii prin nordul Moldovei si Maramures. Imi pare rau pentru victimele inundatiilor si le plang pierderile. Nu pot insa sa nu-mi amintesc de socul avut cand am trecut prin muntii de pe langa Bicaz sau Vatra Dornei. Munti golasi, pustiiti de prostia sau lacomia multimii.

defrisari
Cineva imi spunea recent ca ii intreba pe polonezi “dar cum de aveti paduri atat de frumoase? La voi nu s-au retrocedat?” si primea raspunsul: “nu, cum sa se retrocedeze? Padurile sunt ale tarii, nu ale unuia sau altuia.

POATE se vor prinde candva si taranii, si mosierii, si firmele particulare si autoritatile ca padurile sunt bune si la altceva decat ca materie prima pentru mobila, hartie sau foc de soba (hint: dupa cum am invatat in clasa a 4-a, ele produc oxigen si absorb C02, regleaza clima, stavilesc torentele, fixeaza solul, etc..).

In alta ordine de idei, e evident de acum, s-a stabilit tiparul: un an canicula ucigatoare, un an inundatii distrugatoare: 2005 canicula, 2006 inundatii, 2007 canicula, 2008 inundatii. Pentru la anul cred ca imi fac firma de importat evantaie, iar peste doi ani de barci pneumatice.

Poza e de la ecomagazin unde mai puteti vedea si alte imagini horror. Nerecomandate iubitorilor naturii sau oamenilor cu inima, in general.


Similar Posts:

2 Comments +

 1. Alex, in Magureni asta este o practica veche de cand lumea (lumea rea), si anume taierea ilegala a padurilor.
  Daca vrei iti trimit si un link sa intelegi despre ce e vorba http://www.youtube.com/watch?v=3xO8igvcMjQ&feature=related …calitatea filmuletului nu este cea mai buna, dar nici nu candideaz la vreun concurs.
  Oricum, la moda este acum intelegerile dintre taietorii ilegali si primarie: “baieti, taiati voi padutile alea, apoi venim noi si cumparam terenul ca oamenii vor crede ca fara copaci nu au nicio valoare si astfel pretul va fi unul de nimic”.
  Dovada: http://www.youtube.com/watch?v=Ai0KxhQ8Iho&feature=related

  Inundatiile inca nu au ajuns aici, dar nu mai este mult…

  [comentariu reeditat de alex]

 2. […]Din cauza ca o freaca la rece parlamentarii din Bucuresti sunt zeci de procese pe rol care nu se solutioneaza ca sa se dea exemple. Da, pe parlamentari ii doare undeva ca legea e neclara, doar trebuie sa faca si iei niste bani ca sa mearga in vacante in afara tarii doar tara asta o folosesc ca sa fure.

  Plus ca in zona Vatra Dornei – Campulung au fost acuma vreo 4 ani niste furtuni care au defrisat zone imense.
  […]

Leave a Reply