Bloggeri de succes

foto via flickr
foto via flickr

Sunt curios te-a intrebat cineva cum sa faci sa ai succes in blogging,dak nu te intreb eu cum sa faci sa ai succes?????

(de aici)

Uitandu-te dupa povesti de succes in ale bloggingului, fie el strain(Techcrunch) sau autohton (Zoso, Piticu, Arhi, DeCe), e foarte usor sa devii nerabdator si sa iti doresti sa ajungi ca eu: daca se poate peste noapte, doldora de abonati, unici pe luna si rank urias in Technorati. Neaparat cu bani, cat mai multi bani, reclama pe blog cat cuprinde. Si daca se poate sa nu mai trebuiasca sa lucrezi niciodata, ci doar sa bloghezi, tare bine ar fi.

Si eu ma uit cu jind la cei sus numiti si mi-as dori sa devin bogat si faimos *doar* pe baza acestui blog. Din fericire imi dau seama la timp ca nici Zoso, nici Arhi sau ceilalti nu au ajuns bogati si bloggeri celebri stand cu mainile incrucisate. Oamenii astia au muncit (si muncesc) mai mult la blogurile alea decat armate intregi de asa zisi jurnalisti platiti de patron. Cand se duc la plimbare, la magazin, in parc, la nunti, cand parcheaza masina sau se uita la vreun film, bloggerii astia de succes sunt mereu cu gandul la articole. Articole incisive, cat mai originale, scrise cu pasiune, opinii puternice.

Mda, cred ca asta ar fi numitorul lor comun: bloggerii de succes au talent, au idei, au opinii. Si, mai presus de toate, sunt extrem de pasionati de ce fac. Compun in cap articole si noaptea inainte de culcare, si ziua in timp ce isi sorb cafeaua. Se cara dupa ei cu laptopul. Se agita. Comenteaza. Interactioneaza.

Cred ca daca nu ai fi blogger de succes ai putea fi jurnalist de succes, scriitor de succes, afacerist de succes. Pentru ca pana la urma numitorul comun al bloggerilor de succes este pasiunea si talentul.

Si ca sa fie lucrurile clare, eu unul nu sunt blogger de succes; sunt un early adopter, blogger de hobby, iar pentru mine bloggingul a fost mai mereu de placere. Faptul ca mi-a adus ceva cititori fideli, prieteni si relatii nu sunt decat bonusuri.


Similar Posts:

14 Comments +

 1. Asta e primul meu comment la tine pe site, de regula stau la locul meu, citesc si bag la cap 😀 (d-aia nici nu am pus link catre blog).

  Eu iti pot spune ca, in fiecare moment al zilei compun entry-uri in cap. Probelma e ca cele mai interesante, controversate si comentate subiecte imi pun in pericol jobul. E tare greu sa scrii ce gandesti cand o gramada de indivizi ingusti la minte iti conspecteaza blogul si te vorbesc de rau pe la sefi, la fel de limitati si ei. Este greu mai ales pentru ca nu putem trai fara bani si trebuie sa mergem la munca zi de zi de zi de zi.

 2. Din pacate in .ro n-ai cum sa fii nici putred de bogat, nici super faimos. Micro faimos poate ca da! Uite la piticu sau arhi sau zoso. Sau chiar Bobby Voicu. Cu toate aparitiile in media si cu tot bloggingul puternic in spate mai au foarte, foarte mult pana departe. Pana la un venit sigur si constant. Poate daca-si vand blogul la vreo companie de media sa ajunga putrezi de bogati 🙂
  Piata in Ro e înca la început. Si .ro se adreseaza doar vorbitorilor de limba romana care stiu sa umble pe net. Cati sunt? 2 milioane? Compara cu 100 de milioane in limba engleza!

 3. Pingback: ego » zoso's blog
 4. Te citesc, nu cred ca ti-am comentat vreodata. Tu vorbesti serios? Tu esti altfel, stii Ruby… Eu intodeauna m-am gandit la tine ca cel care face bani programand ceva. Nu stiu, tu nu ar trebui sa te compari cu Zoso, Arhi…

 5. ma oboseste sa citesc peste tot despre nebunia cu bani din blog, bani din publicitate, bani din vandut site-uri. Nu-s fan zoso, dar imi place sa cred ca daca n-ar face un cent din blog tot ar scrie.

  @Vrajitoarea din Oz: din punctul meu de vedere, un blogger ar trebui sa aiba si curajul sa aiba blog 🙂 De ce ai blog? Ca sa te plangi ca nu scrii ca se supara lumea? c’mon, put some balls into it

  @stash: despre “a ajunge departe” sunt multe de zis. Eu as fi foarte multumit daca 5000 de oameni ar citi zilnic ce am de zis, chiar daca n-as putea vinde un pixel de publicitate ca scriu despre terorism, sex, homosexuali si emo 🙂

  Daca toate povestile de succes incep cu “a inceput ca o pasiune si s-a transformat intr-o afacere” nu inseamna ca si procesul “a vrut sa se imbogateasca, si-a scornit o pasiune” e viabil 🙂

 6. mda, fragmentul citat de zoso era o scapare.
  daca m-as incumeta sa-l editez acum de la internet cafeul asta, l-as reformula:

  “Si eu ma uit cu jind la cei sus numiti si mi-as dori sa devin bogat ca Michael de la Techcrunch sau macar faimos ca Zoso 😛 pe baza acestui blog. Din fericire imi dau seama la timp ca nici Zoso, nici Arhi sau ceilalti nu au ajuns bloggeri de succes stand cu mainile incrucisate”

Leave a Reply