Underpromise, overdeliver – secretul pentru a ma cuceri

Cel mai simplu mod de a-ti pata obrazul este sa nu te tii de promisiune; sau sa promiti mult si sa faci putin. Nu vorbesc aici de promisiunile “la bere” sau cele sociale (o sa fac un proiect cool in urmatoarele 3 luni; o sa fiu milionar in 5 ani), ci de alea serioase, pe bani. De servicii cu plata(furnizori internet sau telefonie), sau promisiuni-contracte verbale intre oameni. Ca de pilda sa-ti imprumut bani pentru o luna si sa-i recuperez dupa 6 luni; sa-mi promiti ca-mi faci un proiect in doua saptamani si sa nu-l mai faci deloc(sau sa astepti pana renunt la ajutorul tau).

Cel mai simplu mod de a castiga karma si recunostinta eterna este sa promiti putin si sa livrezi mai mult. Sa-ti coplesesti utilizatorii.

Amazon.com m-a intristat zicandu-mi ca imi livreaza in “intre 4 si 6 saptamani” dar a compensat din plin cand mi-a livrat in 10 zile. Asta da surpriza placuta.
Threadless m-a intristat cand posta mi-a “ratacit” tricourile livrate anul trecut, dar a compensat din plin cand s-a oferit sa mi le relivreze, lasandu-ma sa aleg altele(ba chiar putin mai scumpe).
Nu in ultimul rand, cei de la Booq m-au coplesit cu cadouri. Asa, cat sa ma simt rasfatat ca blogger 😀

iStyle

Dar cel mai cel m-au coplesit cei de la iStyle. Pe mine, Alexandru Brie, un client obisnuit. Habar nu au ei ca as fi blogger, nu ca asta ar conta cu ceva. Ce vreau sa zic este ca iStyle mi se pare a avea cel mai tare serviciu clienti cu putinta. Cine mi-a citit blogul stie ca ori de cate ori am avut probleme cu MacBook-ul luat de la ei in iulie 2006 care, ghinionist cum sunt, facea parte dintr-o serie cu probleme(una din primele Intel MacBook), baietii de la iStyle m-au ajutat CU VARF SI INDESAT. Mi-au dat mereu mai mult decat am cerut. Mai rapid. Mai bun. Chiar si chestii despre care habar n-aveam ca sunt defecte(au schimbat ecranul atunci cand acesta flickarea, desi eu nici nu observasem). Chiar si chestii care mi se pareau clar din vina mea – ca de pilda ca mi-au schimbat plasticul albastrit al macului cu unul nou si curat. Iar atunci cand un ghinion combinat cu un bug de firmware au facut ca bateria sa mi se defecteze si sa nu mai fie recunoscuta, ei mi-au inlocuit-o cu una nou-nouta, mai buna si mai incapatoare decat precedenta.
Cireasa de pe tort, acum trei saptamani cand m-am trezit ca nu imi mai pot incarca laptopul pentru ca, ciupit de vreo supratensiune, cablul acestuia se topise si deteriorase, desi garantia imi expirase de jumatate de an, baietii de la service-ul iStyle (multumesc, Bogdan!) au facut tot posibilul ca sa solicite Apple inlocuirea incarcatorului cu altul nou, pe motive de garantie. Pana la primirea raspunsului mi-au dat la schimb un incarcator nou nout, in custodie. Iar pentru ca mi-au pledat cazul cu succes, raspunsul a fost pozitiv si am ramas cu incarcatorul cel nou – gratis.

Cum ziceam – underpromise, overdeliver. Promite putin si fa multe, si vei transforma musterii obisnuiti in fani devotati.


Similar Posts:

2 Comments +

  1. hei. sa zicem ca am mastercard si comanda de pe threadless. 5 tricouri, 15$ fiecare. pe langa 75$, cat mai platesc taxe de livrare/impachetare/vamale?

Leave a Reply