Site-ul Capital relansat

Aseara am fost, pentru aproximativ doua ore si ceva, la ceea ce am crezut initial ca este o simpla intalnire de bloggeri, dar am descoperit de fapt ca este un mini-seminar despre viitorul presei in lumea Web 2.0. Organizata de Cristi Manafu si sponsorizata, se pare, de Capital.

Cadru select(club Colocvio, prin Pipera), toata floarea cea vestita a bloggerimii si Twitterimii, mai mult ca sigur continandu-l pe cel mai misto tip din Romania (asta fiind o trimitere, daca nu stiti, la concursul sponsorizat de Cabral). Bere gratis(bautura, nu formatia), sucuri, prajiturele si alte rontaieli de catering, si la sfarsit o plasuta cu cadouase de la Capital – un tricou inscriptionat cu “I’m blogging this“, doua dvd-uri de prin inserturile(asa s-o fi zicand?) ziarului si o cheie usb de 256mb CORECTIE, era de fapt de 2GB – doar ca dupa 2 beri consumate la Colocvio, am vazut stramb ce scria pe stick. Scuze organizatorilor, numai buna de facut cadou.

sigla capital

Ziceam ceva de Capital? La un moment dat mini sesiunea de prezentari s-a transformat intr-o prezentare a noului site al ziarului. Moment in care leii s-au dezlantuit. Ca nu are RSS per categorii(sau are, dar nu e evidentiat), ca nu’s ce linkuri nu sunt functionale; pe scurt, ca nu e chiar New York Times; desi sunt sigur ca Zoso si multi altii ar fi avut de comentat si daca era leit New York Times. In fine, asa sunt bloggerii, si nici eu nu fac exceptie – dam mereu critici constructive; ceea ce poate e mai greu de inghitit de catre unii care se asteapta sa fie laudati pentru ca au reinventat briceagul elvetian(sau era ghiveciul romanesc?).

Mie situl mi se pare ok; decent. Nu e chiar motiv de sarbatoare in lume pentru ca, sa fim cinstiti, nu aduce mai nimic ce n-am mai vazut. Este un pas necesar, in directia buna, dar pana la urma pentru a ma da pe spate ar trebui sa fie ceva extraordinar, inovator, iesit din comun, revolutionar. Si pana oi vedea asemenea sit in Romania va mai curge multa apa pe Dambovita si transpiratie pe fruntea-mi incinsa de canicula.

Update:
au mai scris despre asta multicei bloggeri, inclusiv:
Victor Kapra, Noro (care da sfaturi de uzabilitate; coming from Neogen… lol πŸ˜› ) si alti cativa; cica ar fi si poze, pe aici


Similar Posts:

11 Comments +

 1. Daca s-ar fi numit “lansarea http://www.capital.ro 2.0 BETA” nu cred ca ar mai fi fost asa multi critici, dar parca arata nefinisat, de aici si multe pareri contra. Probabil in timp se va retusa si va fi la inaltimea dorita.

  ps tu ai fost mai ghinionist, eu am primit stick de 2 gb πŸ™‚

 2. SIte-ul nu e catastrofa dar… e mult loc de mai bine. Ahilosu spune bine, daca scria BETA modest pe undeva nu se mai supara nimeni, si asa ar fi avut si ei un feed-back foarte bun de folosit.

  Ciudat, eu am primit un stick de 8gb, un iPod si un iPhone. πŸ˜€

 3. corect in ceea ce priveste Beta, e drept ca nici mie nu mi-a placut atitudinea superioara a reprezentantului Capital de “uite ce briceag frumos suntem noi”; nu mai putin adevarat insa este ca saracul om a bagat-o pe maneca cand s-a trezit luat la bani marunti de zoso, victor, mihnea si multi altii…

 4. as zice eu cateva:

  “- title este prea scurt… Ar fi putut sa mai bage 2-3 cuvinte de descriere, care sa dea o plusvaloare atat celui care decide daca sa dea click sau nu, dar si o sansa suplimentara SE, sa gaseasca pagina dupa cuvinte cheie suplimentare

  – meta keywords lipseste

  – linkul de “asociati” deasemenea nu are ce sa caute sus… cei care chiar vor sa fie asociati la voi ar fi dispusi sa se uite si in footer, unde ei sunt obisnuiti sa caute.

  header, h1, alt

  Sugestii: Inovati cu responsabilitate.
  – folositi mai mult partea sociala. Comunitatea. Creati o astfel de comunitate. Voi oricum sunteti extrem de buni furnizori de content, aveti un brand foarte puternic, merita sa va folositi de vizitatorii vostri, sa faca mai mult decat sa citeasca 10 pagini si sa plece.

  in fine, ai inteles. nu te critic nicicum, nu fac misto; zic doar ca si siturile neogen au ce sa invete de la proprii oameni, si ar fi bine sa o faca cat mai curand

Leave a Reply