Made in dot ro

S-a mai scris despre saitul asta la lansare, dar acum avem detalii, gratie EVZ: un sait facut cu 1.8 milioane de euro, pentru a carui “buna functionare” s-au achizitionat, cu doar 550000 euro, urmatoarele: 15 servere, o platforma Oracle, cinci laptopuri, cinci monitoare, un retroproiector. Cei 46 de experti care au realizat saitul au fost platiti cu aproximativ 675 de euro pe zi.

Saitul are 70 de unici pe zi. Pentru cei pe care suma nu-i impresioneaza, think again.

Adica, ati inteles? 15 servere SI 5 laptoputi, SI un retroproiector SI… ; pentru un sait. Daca vin 71 de oameni pe zi si pica primul server, intra in functiune urmatorul. Daca vin 85 si pica toate cele 15 servere, atunci bagam mufa de retea in primul laptop. Si tot asa. Daca se ard toate calculatoarele si al 90-lea vizitator zilnic moare totusi de nerabdare sa afle minunatele informatii fara de care nu poate fi business entrepreneur, scoatem naibii mufa aia de internet din calculator, conectam retroproiectorul si-l proiectam pe perete; ca sa inteleaga omul care-i faza cu antreprenoriatul.

Stiti care-i faza cu antreprenoriatul? Care-i lectia pe care guvernul ne-o da cu asemenea sume usturatoare? Ca atunci cand noi tragem ca boii la patron muncind pe branci, niste capuse de functionari de pe la minister sau organizatii guvernamentale papa banii statului, UE si in general ai nostri pe un salariu de 10-100 de ori mai mare ca al adevaratilor specialisti. Asta e lectia ROMANEASCA.

PNA? Ceva? Cineva? Oricine?

Via Gusti Roman si Manafu.


Similar Posts:

9 Comments +

 1. “Nu este un simplu site, ceea ce se vede, pentru că în spate este, aş putea spune, o uzină“ – iar codul din spate e varza…

 2. exista o oarecare logica…

  probabil a fost facut cu fonduri phare

  au cerut niste bani le-au venit bani si a trebuit sa ii cheltuie pana la termenul limita ca sa nu ii piarda

  ar trebui sa vezi ce face totalsoft+niste greci pentru noul ecris trebuia sa fie gata de ceva vreme e incomplet nu respecta specificatiile dar daca nu este acceptat se pierd bani de la phare si proiectul o sa fie facut din bani publici sau se face alt proiect pt phare oricum 1-2 ani pierduti …

 3. Sunt tare curios care e documentatia proiectului si cum s-a ajuns la suma aceasta … astronomica…
  Teoretic, fiind proiect cu banii phare, ar trebui sa fie undeva , nu ?

 4. E interesant ca proiectul nu a fost facut de specialisti romnai, cel putin nu in mare parte.

  Adica inteleg, venea o firma romaneasca si dadea spaga, dar asa…

Leave a Reply