AntiElectorale

Ne-am hotarat tarzior sa dam o fuga la mare, speram sa nu ploua prea tare si sa nu fie prea rece apa.
Asta asa, in caz ca va intrebati de ce nu voi bloga in weekend.

Pentru intrebarea cu “de ce nu am blogat saptamana asta” nu am raspunsuri. De vrut as fi vrut, macar asa ca sa intreb de ce candidatii la primaria sectoarelor din Bucuresti au mereu sloganuri cu “salvati sectorul..”. Oare nu mai exista impliniri marete pe care sa le promita? Chiar si promisiunea unei autostrazi zburatoare are mai multa substanta decat o promisiune negativa. Nu suna mai bine “voi face ceva bun” decat “nu voi face rau” ?

Sper ca nu v-am bagat in ceata. Adevarul e ca m-am plictisit de campanii electorale.

O campanie pe an e cam mult pentru romanul de rand. Cat de uituc sa fii ca sa nu recunosti, an dupa an, aceleasi slogane, ipostaze foto, promisiuni desarte si bani aruncati pe publicitate electorala?

Daca politicienii vor o mai multa prezenta la urne, n-au decat sa ne mai lase sa uitam putin cum e cu alegerile. Sa ne lase sa uitam putin ca degeaba noi votam, aia rai si tari tot ies; ca doar de-aia exista listele de candidati ai partidului. Sa uitam putin ca an dupa an bogatii devin mai bogati si saracii tot mai neputinciosi in fata lor. Speram ca macar UE sa ii mai poata tine sub control; macar de ochii comisarilor europeni sa nu se mai faca magarii pe fatza. Din pacate insa nici UE nu e de ajuns. Ce e al nostru e al nostru, ce e al lor e al lor. Ca in povestea cu gazonul.


Similar Posts:

Leave a Reply +

Leave a Reply