Apple & Microsoft

Am cam luat pauza de la scris pe blogul asta, pentru ca incerc de vreo 3 saptamani incoace sa pun la apa un nou blog(al catulea?), si imi investesc in el toata energia creatoare.

Aproape ca lasasem sa treaca neblogate cele intamplate zilele trecute cu Apple: au avut inca o mare conferinta, in care au aratat ce o sa aibe Leopard (adica Mac OS X 10.5) in plus fata de actualul lor sistem de operare(Tiger, OS X 10.4) – niste chestii dragute, dar mai ales bootcamp preinstalat, adica vei putea reseta calculatorul ca sa pornesti windows, cand va vrea muschii tai. Chestia asta m-a facut de altfel sa nu mai precomand VMWare, desi tare as vrea – VMWare pe Mac merge mai bine, simt eu, decat Parallels pe Mac, iar daca il iei cu precomanda(adica zilele astea), platesti doar 40$ in loc de 80 cat va costa din August.

Aproape ca lasasem neblogat si ca iPhone va permite pana la urma dezvoltatorilor 3rd party sa faca programele pentru el, dar nu orice fel de programele, ci aplicatii JavaScript si Web2.0 mai mult sau mai putin asemanatoare cu actualele widgeturi, dar care vor permite in plus conectarea directa la sistem – la fisiere, modulul de telefonie, voicemail, etc..

Mai ca lasasem sa treaca si zvonul cum ca Apple ar planui sa relanseze serviciul .Mac (serviciu de mail, webhosting si file hosting) in colaborare cu Google, care ar furniza astfel hardwareul si o suita de aplicatii speciale.

Dar nu am mai putut lasa neblogat articolul lui Joel Spolski de azi, care cu ocazia lansarii browserului Safari pe Windows, discuta si pune una langa alta cele doua conceptii diferite asupra tipografiei, fonturilor si designului – cel Apple, fidel principiilor tipografice, si cel Microsoft, ceva mai functional, mai impur, dar care da mai bine pe ecran. Asa ca vi-l recomand sa-l cititi.


Similar Posts:

3 Comments +

  1. Offtopic putin:
    Apropo de VMWare si Parallels (pentru windows), se pot instala si Mac OS-uri acum? Cand le-am testat eu nu o faceau (sau nu stiam eu cum)?

  2. nu cred ca merge. pe vremea cand aveam windows tot cautam si eu sa aflu cum se poate face asta – metode exista, cu siguranta, dar nimic oficial.
    incearca invers, merita cu mult mai mult – ia-ti un mac, si pune pe el SI windows.

  3. Sincer, era o perioada cand ma tenta un Mac, acum, nu mi-a mai pierit din avant. Am mai folosit mac-uri, arata bine, OS-ul ok, dar nu ma mai atrag si in plus, mi se par destul de slabe carcasele si in special laptop-urile. Iar cireasa de pe tort…. inca nu mi-e chiar asa de accesibil in Mac :(.

Leave a Reply