Faci un soft gratis, ai pus-o

Vesti proaste pentru Cristian Streng, autor al softului gratuit Mobile GMaps.

Conform acestui articol de pe Engadget, cei de la Sprint Mobile intentioneaza sa-l dea in judecata. Motivul? Oarecum niciunul: programul gratuit facut de Cristian este prea bun si toti posesorii de telefoane Sprint cu gpsOne il pot folosi. Motiv pentru care Sprint ar vrea ca Mobile GMaps (despre care am discutat si pe Mobicritic) sa nu mai aiba si capabilitate GPS, ca, deh, devine un soft prea util.

??

Bun atunci, si care-i solutia? In afara de evidentul – fa ce iti zic “the big bullies”, ce ar putea sa faca un dezvoltator pasionat de software gratuit?

Via http://link.streng.ro/

Update:

Cristi imi da via IM lamuriri despre problema:

Sprint are o solutie de GPS mobil mult mai simplutza, dar care se plateste; in principiu ei nu ar avea nimic impotriva sa folosesti MGMaps, dar DUPA ce ai platit aplicatia lor. Se pare ca o solutie ce i-ar impaca pe cei de la Sprint ar putea cere utilizatorilor sa introduca “de mana” adresa (oarecum secreta) a unui port de acces la GPS – pentru detalii vedeti threadul acesta de pe forumul aplicatiei sale.

Sunt curios cum va evolua povestea mai departe, si daca urmatoarea versiune MGMaps ii va impaca pe cei de la Sprint Mobile..


Similar Posts:

3 Comments +

  1. “Intentioneaza sa ma dea in judecata” e cam mult spus. Softul meu acceseaza un ip/port de la Sprint, si asta nu le convine asa ca mi-au cerut sa nu-l mai accesez. Atata timp cat userii introduc manual ip-ul si portul ala, se pare ca nu ii deranjeaza.

    Cristi

Leave a Reply