5 Comments +

  1. NU!! nu era mai ieftin!! …pt ca altfel nu mai am eu ce sa vad cand ies la plmbare in rarele weekend-uri pe care le petrec la casa de vacanta a alor mei :))

    si arata chiar bine live ..deci va recomand sa mergeti la Mraconia(unde e sculptura :p ) si sa va plimbati pe malul Dunarii la Cazane !! nu e asa turistica zona dar eu zic ca e la fel de frumoasa ca oricare alta parte a Romaniei 🙂

  2. Iosif Constantin Dragan, sponsorul acestei monstrozitati, a fost omul de PR al regimului Ceausescu dupa 1972. Ideile lui legionare despre originile dacice ale romanilor au fost materializate prin manifestatiile din anii 1980 de sarbatorire a 2050 de ani de la infintarea statului Dac. Tot el este cel care prin masina de propaganda a regimului a inoculat o generatie intreaga ca romanii sunt centrul existentei umane: cei mai deseama intelectuali, muncitori, cel mai bun sistem de educatie cu cei mai buni studenti, etc. Acum BOR ii foloseste ideologia proto-milenara pentru a isi prezenta istoria ca fiind una care a inceput de la Sfantul Andrei. Aceasta teorie nici nu a existat pana acum 10-15 ani. Acum este prezentata ca un adevar istoric totusi ca dovezile arheologice sunt vagi.

  3. Ma rog, ideea e ca statuia e misto, mai putin mentiunea aia cu “Felix dixit”, si info este a doua statuie din lume in aer liber ca dimensiune dupa cea a presedintilor Statelor Unite.

    Nu stiu de ce imi aduce aminte de Casa Poporului, a doua cladire de birouri ca suprafata dupa Pentagon 🙂 Spre deosebire de sus-mentionata, chiar nu e un kitch.

  4. stiti ce cred ?ca aceasta statuie ne reprezinta .fiecare popor are o istorie a ei ,eu sunt mandru ca sunt roman si urmas al getodacilor …avem o istorie frumoasa si veche ..este pacat sa se ironizeze asta .iara in leg cu statuia ..pacat ca nu s au facut mai multe ptr a tine vie memoria stramsilor nostrii ….inainte de romani au fost dacii …e stupid sa spui ca nu au existat ,dovezi sunt situri le arheologice ,bratariile si tot ce au lasat in urma

Leave a Reply