Francezii voteaza

Pentru cei care au trait intr-o bula mioritica in ultima vreme, aflati ca si in Franta sunt alegeri.

In turul doi electoratul are o alegere grea: Nicolas Sarkozy – nationalist, putin cam bulangiu, machiavelic si siret, contra unei gaini de stanga ce cotcodaceste fara sa stie prea bine ce – Segolene Royal.

Ma temeam ca Segolene va iesi prima presedinta idioata a Frantei, nu de alta dar prin traditie francezii sunt de stanga, chit ca isi dau cam cu totii seama ca nu pot continua asa intr-o lume care se misca. Se pare ca rezultatele de pana acum ii sunt favorabile lui Sarko. Vesti triste pentru romanii din Franta. Oops.

Bun. Mi-am facut datoria pe ziua de azi. V-am zis-o : si in Franta sunt alegeri.

PS. Update: v-am zis ca francezii IUBESC politica? Uitati aici exemplu de conduita civica – 85% prezenta la vot. Fucking HUGE.

[tags]Franta, Sarkozy, Segolene, elections, alegeri[/tags]


Similar Posts:

6 Comments +

 1. sper sa iasa tipa aia, avand in vedere ca in ultimii cativa zeci de ani numai socialistii au fost la putere in franta. in plus e foarte tare ca `snobii` vor avea o femeie pentru prima data la haturile tarii.
  vive la france!

 2. Mi se pare mie sau atitudinea acida vis-à-vis de frantza/francezi tzi se infoaie odata cu trecerea timpului?
  Poate ar fi timpul sa mai tragi o vizita prin Paris, sa vezi ce ai lasat in urma ;). Poate cine shtie, ai uitat de cand stai in cel mai mare sat… errrr.. Micul Paris.
  Imi placea mai mult de blogul tau cand erai departe shi [parca] mai motivat sa scrii. Ashtept timpuri mai bune.

 3. Nu mi-ar placea sa fiu in locul francezilor si sa am de ales intre astia doi. Sarko are idei bune pentru economie da problema cu el e ca nu stie ce e aia diplomatie si in generel inflameaza lucrurile. In actualul context pt franta cred ca e importanta diplomatia. Sego e diplomata si cred ca e mult mai dorita de europeni in general. Dar in ceea ce priveste economia, de cand a declarat ca solutia ei pt airbus e sa nu mai concedieze pe nimeni (desi compania e in criza, si tre sa zboare 10.000 de oameni) cred ca e destul de clar cum stau lucrurile. Eu nu stiu ce as alege intre astia doi.

 4. din starea de fapt de aici pare clar ca Sarkozy va castiga pentru ca toate voturile lui Le Pen se vor redirectiona catre el ..iar platforma electorala a “lui” Segolene promite multe dar mie mi se pare putin realizabila ..mai ales data fiind situatia in care este Franta azi.Cred ca era totusi momentul sa vina cineva care sa spuna STOP si Sarkozy ..pare(ma repet..) persoana potrivita desi nu este total pe gustul si stilul francezilor .

 5. Tehnic s-ar putea ca arbitrul turului sa fie tocmai cine ne asteptam mai putin, adica FN-ul lui Jean-Marie Le Pen. Asta pentru ca desi toata lumea se uita dupa François Bayrou sa-i atraga cat mai multe voturi, probabil baiatul va fi destept si nu va da nici un consigne de vot pentru turul doi, moment in care Royal si Sarkozy ar cam primi fiecare 50% din voturile lui Bayrou din primul tur. In tot acest timp ramane foarte neclar daca Le Pen isi va indemna alegatorii sa voteze Sarkozy pentru ca obiectiv vorbind FN-ul are mai multa putere daca Stanga lui Royal e la conducere in locul Dreptei lui Sarkozy. O sa veedm ce decine Le Pen la 1 mai, iar de la Bayrou se aud voci care spun ca va pleca singur la legislativele din iunie, fara nici o alianta cu UMP sau PS, deci e foarte probabil sa nu fie nici o indicatie de vot din partea lui.

Leave a Reply