Cica a fost candva un pestisor de aur…

Cica a fost candva un pestisor de aur…
Nu, nu aveam de gand sa musc momeala pestisorului de aur. Doar stiu eu bine ca asta-i momeala folosita de catre pescarii experimentati. Dar povestea celor 3 dorinte ale lui Ramon si Georges m-a vrajit, incantat, hipnotizat. Nu pot, acum, decat sa ma indrept si eu cu pasi automati spre carligul luminat de sclipirile pestisorului auriu.

Se facea ca pestisorul batea nerabdator din picior: “Hai, baga mare. Nu am timp de pierdut. Vreau sa dai curs memei. Repede. Ma asteapta o cafea fierbinte si un pat incalzit, de duminica dimineata.”

Pai stiu si eu, pestisorule?

1. Mereu mi-am dorit sa am superputeri. Dar care superputeri, aici e cam greu de ales. Si cum nu le pot cere pe toate posibile(ca stiu eu ce perfizi sunteti voi, pestisorii, si parca vad ca ma aleg cu alergie la kriptonita, dubla personalitate sau mutatii incontrolabile), o sa fiu istet si o sa vreau sa am puterea lui Peter Petrelli – de a-mi insusi superputerile tuturor celor intalniti.

Pestisorul surase, facu trei tumbe peste cap, batu din calcaie, zise There’s no place like home si grai:
Gata, ai superputerea lui Peter Petrelli. Ar trebui sa te previn insa, ca: 1. asta e personaj imaginar, si isi insuseste superputerile altor personaje imaginare. Tu nu ai ce superputeri sa-ti insusesti, prin urmare… ; 2. o sa ai cosmaruri ca vei exploda; poate o vei si face 😛

(pentru cei ce nu au inteles nimic din cele de mai sus, va previn: sunt un fan al serialului Heroes. Astept cu nerabdare continuarea…)

2. As vrea un car de bani, sau bani garla, sau sa fiu putred de bogat. Remarc insa ca ai tendinta sa o iei ad-literam si sa o-ntorci si pe-asta impotriva mea. Mai stiu si ca conteaza calatoria, nu finishul. Iar daca as cere conturi in banca risc sa am de platit o groaza de impozite, sau sa dea si banca asta faliment. Etc. Asa ca, hmm.. hai sa zicem ca mi-ar placea sa castig la loto (adica sa-mi iei tu bilet, ca altfel eu nu joc) pe la 500000 de dolari, la cursul zilei, fara alte evenimente majore in economie; si daca se poate sa-mi ramana din ei suficienti cat sa-mi termin casa, sa-mi cumpar un apartament la Bucuresti si o garsoniera la Constanta, si de restul sa-mi iau tiramisu si sushi, tare bine ar fi…

In ochii pestisorului se vedea efortul de a gasi o hiba in planul meu. Cand in sfarsit zise “ok, fie..” am stiut ca am imbulinat-o si pe asta. Parca vad ca: a. incalzirea globala va duce la inundarea garsonierei de pe litoral, b. poluarea va face viata la Bucuresti un calvar iar casa de terminat se va termina, dar nu stim cand, cum, si cat de trainic. Si la cat de carcotas e pestisorul asta, sushi-ul va fi din blowfish nu prea bine preparat iar tiramisu-ul il va completa numai bine si ma va ridica la cer…

3. A treia dorinta, la cat de bulangiu esti, mai pestisorule, ar fi sa te mai duci undeva cu tigaia ta cu tot. Dar cum banuiesc ca nu vei face asta, as vrea ca toata lumea sa fie fericita vreme de o zi, macar. Aceeasi zi, eventual.

La care pestisorul rasufla usurat si implinit, si se evapora intr-un norisor de fum de cannabis ce incet incet cuprinse tot globul. Iar in ciuda cataclismelor planetare ce urmara, toata lumea fu fericita in acea zi.

Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea-asa.

A… vreti sa v-o dau mai departe? Pai hai sa ne incercam norocul si sa o dam lui : zoso (yeah, right, parca are za man timp de meme), lui radu ionescu (desi as putea paria ca va zice ca vrea timp sa citeasca emailurile si o tanara sexy sa-l maseze tandru in timpul asta), si hai sa fie si Ioli, ca ne stim de mult si am promis ca-i dau link 😀

[tags]mema, leapsa, pestisor de aur, Heroes, bani, fericire[/tags]


Similar Posts:

4 Comments +

  1. seriooosss? sunt flatata!! mersi alex, ur the best!!! ti-am raspuns si la comment pe blog.

    hello zoso! mare fana!

    va pup pe toti

Leave a Reply