Istoria unui blogger

Cand am inceput sa bloghez, proaspat venit in Franta in septembrie 2003, habar nu aveam ce sunt alea bloguri si imi inchipuiam ca sunt jurnale intime. Prin urmare m-am gandit, in marea-mi originalitate , sa imi astern experientele intr-o lume noua pe o pagina de internet, in loc de a le trimite prin mail unei liste tot mai mari de prieteni si rude din tara.
Zis si facut: am dat peste blogger.com, mi-am creat un cont gratuit la 3x.ro si am setat din blogger.com sa imi uplodeze prin FTP in contul respectiv. Daca m-ati intreba acum de ce am facut asta si nu am pastrat un cont gen alexbrie.blogspot.com, nu as mai sti, dar banuiesc ca avea legatura cu faptul ca voiam o adresa cat mai scurta, pe care parintii sa o poata tasta usor si repede in browserul internet.

S-a nascut asadar Alexandru Horia Brie X.fr , un sit de multa vreme uitat(credeam chiar ca a fost desfiintat dupa o lunga perioada de inactivitate). Sergiu e vinovat pentru a mi-l fi readus in atentie. Reciteam alaltaieri primele posturi, primele experiente pe meleagurile franceze, ramanand uimit de uimirea copilareasca de atunci. Ca vitelul la poarta noua, ce sa mai…
Come on… chiar asa de pueril puteam scrie??? :o

Candva prin ianuarie 2004, pe cand chatuiam pe messenger cu Tase si il laudam pentru fotoblogul sau, mi s-a pus pata si am decis sa imi “trag” un blog+fotoblog. Si cum livejournal.com avea un desktop editor simpatic… a luat nastere Alex Brie 2004 (pe vremea aceea URL-ul era ceva gen users.livejournal.com/~alexbrie. Pozele de acolo veneau de pe un cont @ home.ro care, de data asta, chiar a fost desfiintat pe motive de inactivitate. Pacat, erau niste poze dragutze… ; acum nu veti mai gasi pe acel sit decat comentariile lipsite de scop; o experienta suprarealista :)

Tot Tase mi-a lansat atunci provocarea de a incerca sa postez ceva macar de doua ori pe saptamana.
Intocmai ca pentru cainele lui Pavlov, repetitia a devenit o a doua natura. Imi verific situl de n’spe ori pe zi ca sa vad daca am mai primit comentarii, si eventual sa raspund la ele. Ce sa mai… am devenit dependent.

Dar nu regret, bloggingul mi-a facut cunostinta cu o groaza de oameni grozavi, am legat prietenii virtuale bazate pe schimburi de linkuri si de comentarii, am ajuns in ziare , am ajuns in parlament , am invatat chestii noi si, in rezumat, a fost bine. Sper ca si de acum incolo sa gasesc chestii simpatice de povestit, si cititori si prieteni care sa le aprecieze.

Gata, de ajuns cu lauda de sine si nostalgia blogistica, azi e zi de lucru si am tras destul chiulul. Read you soon!

PS. alexbrie.net a aparut prin septembrie 2004, cand mi s-a nazarit(pe buna dreptate) ca livejournal e pentru novici. Iar eu aveam deja un an vechime in domeniu – Meritam ceva mai bun ;)

« home