Iesire la o bere

Azi am avut iesirea bilunara la o bere (ok, marturisesc, data trecuta am chiulit ca eram prea obosit/sictirit ca sa ies din casa, iar acum doua dati a fost Revul si eram pe alte meleaguri). Si mai marturisesc si ca au fost doua beri, Stella la halba ca e mai ieftina (5 euro in loc de 7), in Tennessee’s pub.
Am facut cunostinta cu un tanar vlastar al natiei franceze, o studenta prin anul 2-3 care vorbea romaneste. Si nu cate un cuvant, doua, cum fac colegii’mi de birou (care in afara de “salut”, “ce mai faci”, “bine”, “copilul merge la scvala” si inca un cuvant pe care mi-e rusine sa-l scriu dar pe care l-au tot auzit pe cand injuram compilatorul. Ci vorbea limba noastra cea “o comoara”, mai bine ca multi ambasadori in Romania n stuff, cu un accent ardelenesc de mai mare hazul. Si toate astea dupa un an de studii la Cluj.
Sa ne pice plombele, nu alta, cand ne povestea cat de mult i-a placut, cat de aproape se simte de cultura romaneasca, si cum e intr-o dilema existentiala mare, ca ar vrea sa se stabileasca in Romania; in Cluj, mai precis…
Ei, deh, asta e, fiecare cu bibilicile sale, dar berea a fost buna.


Similar Posts:

5 Comments +

  1. Eu am o amica din Suedia care a stat in Romania 6 luni de zile. A revenit pentru ca si-a facut lucrarea de licenta pe “reflectarea alegilor 2004 in presa romaneasca”. A plecat inapoi in Suedia iar acum are aceasi dilema: sa vin (75%) sau sa nu vin (25%) sa traiesc in Romania.
    Hai ca nu-i asa de rea tara noastra … se pare! 🙂

  2. Cunosc si eu un francez care vorbeste romana la perfectie. A invatat-o din pasiune si in scurt timp, a facut o lucrare pentru studii despre folclorul romanesc.
    Hai ca nu-s chiar asa de timpiti francezii pe cit afirma sus si tare unii 🙂
    (Daca tot e momentul pentru tras concluzii 🙂 )

  3. Iti dai seama, maestre, de surpriza-mi de la prima iesire la bere, cand de-abia ajunsesem in Francia si-mi numaram banii cu lupa. Invatat de acasa, luasem nu o berica mica, ci doua mari… ; ei, de atunci am mai crescut, m-am invatat, si 5 euroi in loc de 7 mi se par afacere de afacere 🙂

Leave a Reply