Iesire la o bere

Azi am avut iesirea bilunara la o bere (ok, marturisesc, data trecuta am chiulit ca eram prea obosit/sictirit ca sa ies din casa, iar acum doua dati a fost Revul si eram pe alte meleaguri). Si mai marturisesc si ca au fost doua beri, Stella la halba ca e mai ieftina (5 euro in loc de 7), in Tennessee’s pub.
Am facut cunostinta cu un tanar vlastar al natiei franceze, o studenta prin anul 2-3 care vorbea romaneste. Si nu cate un cuvant, doua, cum fac colegii’mi de birou (care in afara de “salut”, “ce mai faci”, “bine”, “copilul merge la scvala” si inca un cuvant pe care mi-e rusine sa-l scriu dar pe care l-au tot auzit pe cand injuram compilatorul. Ci vorbea limba noastra cea “o comoara”, mai bine ca multi ambasadori in Romania n stuff, cu un accent ardelenesc de mai mare hazul. Si toate astea dupa un an de studii la Cluj.
Sa ne pice plombele, nu alta, cand ne povestea cat de mult i-a placut, cat de aproape se simte de cultura romaneasca, si cum e intr-o dilema existentiala mare, ca ar vrea sa se stabileasca in Romania; in Cluj, mai precis…
Ei, deh, asta e, fiecare cu bibilicile sale, dar berea a fost buna.

« home