Cafenele, multe cafenele

Un newsletter primit azi (la care nu m-am abonat, deci nu pot decat sa banuiesc ca un alt binevoitor a facut-o pentru mine) mi-a scos in fata un articol interesant de la Business Magazin .

Vestea (buna oare?) cea mare e ca se anunta ca Starbucks va veni curand in Romania.

In schimb, povestea intreprinzatorului care tocmai a investit 200k in cafenea si vinde 3 kile de cafea pe zi (adica 400 de cafele) mi se pare putintel cam optimist la pretul de 5-15 RON cafeaua. Probabil ca istoria ne va arata daca fluxul de 400 de cafele pe zi se datoreaza curiosilor one-time-visitors sau se va sustine in timp.

Circula acum o saptamana un post pe blogosfera despre o afacere de familie cu o cafenea falimentara undeva in state. Din pacate nu mai gasesc linkul, dar imi amintesc ca nu era totul chiar roz, marjele de profit erau mici pentru ca trebuiau sa acopere costul chiriei si salariile personalului. Asta in conditiile in care vindeau cca 100 de cafele pe zi.

Update
Am regasit astazi articolul despre cafeneaua falimentara si ca sa sara in ochi schimb data acestui post la “now”.
Cum l-am gasit? Prin magia blogosferei; adica: Via BusinessPundit aflu despre niste business blogs interesante; apoi, via unul dintre ele, BusinessBricks aflu o colectie de linkuri referitoare la how to start a startup si, in final, sfatul lor: don’t start a cafe care m-a dus prin magie la articolul sus-pomenit.
Uimitor internetul asta, cu blogosfera lui cu tot…

« home